Mi lehet az oka, hogy az összes kutya halva született?
Akartam egy Magyarországon elég híres tenyésztőtől kutyát vásárolni. Azt mondta, hogy ebből a pároztatásból, amire én vártam, az összes kutyus halva született.
Szerintetek új tenyésztőt kellene keresnem? Vagy egy ilyen eset bárkinél előfordulhat? Ez ugye nem azt jelenti, hogy mondjuk hibás a génállomány?
Nagyon sok pénzt kér a kutyákért, amit nem is sajnálok érte, de most ezen az eseten azért elgondolkodtam... :(
Bárkinél előfordulhat sajnos, bár azért szerencsére nem gyakori. Például akitől az én egyik kutyám van, nála a következő alom ugyanattól az anyakutyától úgy született, hogy császározni kellett, mert az első baba elakadt valahogy a szülőút szájánál és rendesen nem is indult meg a szülés. Ha nem veszi észre időben, hogy baj van, akkor az összes kicsi meghalt volna, de még a szuka is rámehetett volna. Így csak ez az egy született halva, illetve a közvetlenül mögötte levő nem maradt életben, de így is maradt 7 egészséges kölyök.
Ha egyébként szimpatikus a tenyésztő és a hely, akkor érdemes bővebben utánaérdeklődnöd, hogy pontosan mi történt, mi okozta a dolgot. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!