Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám nagyon ugat. Mit...

A kutyám nagyon ugat. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Van egy 11 honapos keverék szuka kutyám és egy ideje nagyon ugat. Mindig raszolok de nem használ es már nem birom tovabb mert egyszerűen nem tudunk tőle aludni éjszakánként. Hogy szoktassam le az ugatásrol?

2017. ápr. 4. 20:18
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom sehova bezárni a házba meg nem hozhatom be. Akkor se tudok vele ennél többet foglalkozni és szerintem ez elég neki kb egész nap fut. Ráadásul nemrég gyogyult fel a lábtörésböl és nem akarom még nagyon megerőltetni a lábát.
2017. ápr. 4. 20:48
 12/20 A kérdező kommentje:
A szomszédom pofán önti\spricceli vizzel ez hasznos? Mer nekem kicsit gonosznak tűnik
2017. ápr. 4. 20:49
 13/20 anonim ***** válasza:
58%
Én nem hagynám hogy az én kutyámat vizzel spirceljék ö probáltál erőteljesen rászolni a kutyára? vagy kicsit megnevelni annyira ne legyél engedékeny mert soha az életbe nem fogja abba hagyni az ugatást.
2017. ápr. 4. 20:52
 14/20 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogyha bent alhatna veled akkor nem ugatna, nyugalma lenne.
2017. ápr. 4. 21:10
 15/20 A kérdező kommentje:
Nevelve van akarmi miatt szolok ra mar tudja hogy rosszat csinált és befejezi de az ugatást vmiért nem
2017. ápr. 4. 21:21
 16/20 anonim ***** válasza:
A mienk a pórazt meg a nyakörvet ugatta, minden éjjel mert menni akart sétálni. Azóta bent alszik ő is, a póráz is, csak külön szobában :)
2017. ápr. 4. 21:46
 17/20 anonim ***** válasza:

Ugatás önmegerősítő viselkedés, magától nem fogja abbahagyni a kutya. A megfelelő szellemi és fizikai fárasztás kell, de ha nincs a kutya megfelelően nevelve nem sokat segít ezen a problémán. Márpedig ha a letiltásra nem hallgat a kutya, akkor ott még vannak nevelési gondok.

A vödör víz jó, csak nem idegentől, hanem a gazdától. Az kizökkenti a kutyát ebből az elborult állapotból. Két-három alkalommal, ahogy rákezd a kutya kap némi vizet a nyakába egy erőteljes rászólás kíséretében és abba fogja hagyni ezt a fölösleges ugatást. Ha elzárni, bevinni, rászólni, büntetni, többet foglalkozni nem lehet az ebbel, akkor még ez a legjobb megoldás.

2017. ápr. 4. 22:47
 18/20 A kérdező kommentje:
Tiltásra abbahaggya de aztan ujra kezdi. Mindegy kijárkálpk egy pár napig rászolni aztán csak abbahagyja
2017. ápr. 5. 06:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Sok sikert
2017. ápr. 5. 13:56
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm
2017. ápr. 5. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!