Szuka vagy kan?
Melyik mellett áll több érv, hogy azt válaszd?
Úgy értem, miért jobb pl.egy szuka, a kannál? Vagy fordítva.
Én szuka párti vagyok! Ameddig van választásom mindig szukákat fogok tartani, sokkal értelmesebbnek találom őket, valahogy másnak érzem a kisugárzásukat. Amellett nálam egy jelentős plusz pont a szukának a pocaksimi esetén,hisz érthetőek az aggályok egy kan esetében :D
Egyébként van egy befogadott azóta ivartalanított kanom is, és amióta megvan még inkább érzem hogy a szukák a nekem valók, persze imádom őt is de mégis csak úgy érzem hogy a szukák értelmesebbek (ez nem azt jelenti hogy ez nem egyedfüggő és az én kanom egyedül ilyen kis kelekótya :D)
Egyébként persze érv a kanok ellen hogyha ivarosak mindig menni fognak a szukák után, illetve lehetnek balesetek amikor nem tudják kiélni a szexuális frusztráltságukat és akkor jönnek a kellemetlen esetek hogy valamit "megugranak", főleg kellemetlen ha az a gazdi vagy egy vendég lába.
Szukánál talán annyi hátrány jut most eszembe hogy ivarosnál évente kétszer tüzelnek amikor nagyon kell óvni őket a vemhesüléstől, illetve drágább az ivartalanításuk és nagyobb műtét mint a kanok esetében.
Egyik mellett sincs több érv vagy ellenérv. Az adott fajtát kell nézni, de főleg az adott egyedet. Vannak fajták, ahol jellemzőbben a szukák a dominánsabbak, nehezebb esetek, amik erősebb gazdát igényelnek. És vannak fajták, ahol pedig általában a kanok agresszívebbek, keményebbek, mint a szukák. De ez is csak általánosítás, mindig az adott kutyát kell figyelni.
De normális neveléssel, foglalkoztatással egy normális idegrendszerű kutyával nem lesz baj, akár szuka, akár kan, bármilyen fajtát is választasz.
Leírom mind a kettő pozitív és negatív tulájdonságait és így remélem megkönnyítem a dolgod:)
SZUKA
Pozitív
-szereti ha sokat foglalkoznak vele és meg is hálálja. Ha idővel is de meghálálja.
-sokkal simulékonyabb, könnyebben tud alkalmazkodni a környezethez
Negatív
-hisztizik és utálja ha nem ő van a középpontban. Viszont könnyen fel tudja hívni magára a figyelmet.
-folyamatosan csepegtet... nem tudom mennyire volt ez érthető de az a lényeg hogy egyes fajták nem tarthatók bent mert csepegtik a pisijüket :)
KAN
Pozitív
-ragaszkodik de ezt a köteléket nála nagyon nagyon nagyon nehéz kivívni
-a maga módján mindig tud egy kis örömet vinni az életünkbe, játékosabb az év minden napján
Negatív
-kelekótya (tartom az első kommentező véleményét) bolondosabb és nagyon perverz!!!
-lehetetlen mindenre betanítani mert türelmetlenebb mint a szuka
Remélem segítettem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!