Csivava és stafford közti problémák miért?
Hű, valakinek jól telebeszélték a fejét :) Csak nem a tükörmódszer háza táján tetszik mozgolódni?
A legjobb kiképzők megmondom, honnan tanulnak: a kutyáktól, meg a többi kiképzőtől. Ezt nevezhetjük alkalmazott etológiának, de az etológusok valószínűleg tiltakoznának, mert nem tudományos módszereken alapuló információkról van szó, csak szimpla tapasztalat meg kreativitás. Nem véletlen, hogy a legjobb kiképzők nem etológusok, és a legjobb etológusok nem kiképzők. Távol áll egymástól a két dolog.
(Kiképző alatt itt érts bárkit, aki kutyaiskolában megfordulhat oktatóként, tök mindegy, hogy ŐV-t oktat-e, vagy viselkedési problémákat kezel.)
Mert aztán Akumi, Cesar kutyaneveléses könyve baromi sokat ér. Az egy vicc. Az egész ember. Baromira nem könyvből kellene kutyàt tanítani.
11, képzeld, vidéken nincs kutyasuli. Én is Nógrád közepéből jöttem, és ott a legközelebbi egy órányi autóútra volt. Erről ennyit.
Kérdező, nevelni és szocializálni kelletg volna azt a kis idegbeteg zsebkutyát, nem tutujgatni. Herótom van attól, hogy ha szembejön egy csivava vagy yorki az utcán, a gazdája rögtön felkapja, nehogy szerencsétlennek baja legyen. Ja ès általában a csivavàk ugatnak mintha nyúznák őket, az én kutyám meg szépen elmegy mellette.
Sajnalom, hogy igy leszoltak teged.
Valoszinuleg, ha szotfogad nem o van a hierarchia tetejen, hiszen be hodol es ezert csinalja meg, amit kernek tole...
A csivava egy ilyen fajta. Minel kissebb a kutya, annal agresszivabb, ugyhogy ez a kutyaban nar eleve benne van, ha barki megveszi, ugyhogy azt nem tudom, erre miert nem gondoltak mikor beszereztek egy masik kutyat?
Ameddig ezt csinalja, otthon nagyon a nyomaban kell lenned, ha meg csak ra is morog, hangosan es hatarozottan utasitod, hogy hagyja abba, ha meg az orrara is rafujsz, azt nagyon utaljak es nem is kell megverned, aztan elkuldod a helyere nagyon erosen.
Amig nem vagy otthon a csivit zard kennelbe vagy masik szobaba, akar mindket kutyat bezarhatod valahova, de ne hagyd okete egyutt felugyelet nelkuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!