Kb. mennyibe kerül egy kutya eltartása?
Mekkora kutya?
Más egy csivava és egy vizsla.
A mi 7 kilós csivavánk tápja 4000 3 hónapra.
Az összes oltás olyan 20ezer de lehet h kevesebb, utána évente már nem sok a veszettség elleni.
Ivatalanítás? Az is 20-25 de a nagyobb kutyáknak úgy tudom több.
Mire megveszel mindent, hordozót, ágyat, póráz, nyakörv, kulacs, játékok, tréning cuccok stb. Mondjuk az is egy 20-as, de lehet több is igény szerint.
De a fenntartása egy kistestű kutyának elhanyagolható.
Nagytestűnél a többiek megmondják, de ott azért a kaja jól megdobja.
-Az kaja ára a kutya méretétől (ugye nagy kutyának több kaja) illetve a tápja minőségétől függ (a táp mennyisége és minősége min. 1000 Ft)
-Chip (úgy tudom 3500Ft)
-Bolhanyakörv vagy csepp (1000Ft-tól)
-Oltások (a kötelező oltások ára 3000-től 7000-íg terjed)
Eléggé függ attól, hogy mekkora kutyára gondolsz, így a mi példánkat tudom elmondani.
Kistestű, 8 kilós, menhelyről befogadott. Oltása évente 3000, bolhanyakörv félévente 8000, táp kb. 5 havonta 6000, az elején ugye kellett neki fekhely, etető, itató edény, fésű, nyakörv stb. ez mondjuk 5-6000. A chip már nem emlékszem mennyi volt, viszont volt ivartalanítva, ami ha jól emlékszem 10 ezer körül volt. ezen kívül még kb. 3 havonta kozmetikus, ami 3000 körül van. Meg voltunk anno kutyasuliban, az összesen 45 ezer volt. Most hirtelen ennyi jut eszembe, de ugye mindig lehet véletlen plusz kiadás.
Nem csak a kutya mérete számít, hanem az is, hol élsz.
Pesten iszonyú árai vannak az oltásoknak, míg onnan 30-50 km-re már a felénél is kevesebbért oltanak, mint Pesten.
Szóval kellene valami támpont, merre laksz.
Ez függ a kutyus méretétől.
Egy 5 kilós bichon kutya eltartása have 4-5 ezer forintba kerül. Ez a kaját fedezi ha orovshoz megyünk vagy oltást kap stb az nyilván plusz pénz, de szerencsére erre rikán kerül sor, és most nem a pénz miatt örülök neki.
Kiegészítőket pedig olcsón akár ebayen is lehet kapni. Mi ágyat, meg játékokat is ott vettünk neki.
Méretfüggő is, hogy mennyit eszik.
Egy közepes testű, egészséges kutyára kb. 10 ezret számolhatsz, plusz állatorvosi költségek.
Chip 3500.-, oltások 4-8 ezer/db.
Az első év elég sokba kerül, aztán kb 10 évig csak a kaja, oltás és élősködők elleni kezelés a kiadás, majd öreg korra kijönnek a betegségek, amikre belátásod szerint szórhatod a pénzt.
Az én jack-emnek egy hónapja: kaja kb 4 ezer, kullancs-bolha elleni tabletta kb 2500, féreghajtó 200 ft és az évi oltás 5000 ft.
Az első évre már nem emlékszem, de az is 50-100 ezer körül mozog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!