Nexgard spectra tablettával van valakinek tapasztalata?
Mennyire megbízható?
Van- e mellékhatása?
Hosszú távon mennyire károsítja a májat?
Én azt adom mindkét kutyámnak.
Nextquard vagy Bravecto mellett még nem hallottam babéziás kutyáról.
Mellékhatást nem látok egyik kutyán sem.
A Nextquard Spektra ugye havonta adantó, jó bolha, kullancs és szúnyog ellen is, mert ugye a működési elve az, hogy a vérszívó a táplálkozása megkezdésekor már beszívja a hatóanyagot, ami számukra idegméreg, ergo nagyon gyorsan elpsztulnak és kiesnek a kutyából.
Tévedés, hogy amint csíp, már fertőz is, mert a babéziózist hordozó kullancs nem azonnal, hanem 24óra eltelte után fertőz, mert babesiák a kullancsban csak szerkezeti formában találhatóak meg és vérszívás megkezdésekor alakulnak át élősködőkké.
forrás: [link]
A májra gyakorolt hatását én is kérdeztem, több dokitól is és mindegyik azt mondta, hogy
1, sajnos a kutyák nem élnek addig, hogy valós veszélyt jelentsen, vagyis több a haszna, mint a negativitása
2, babézia gyógykezelése még károsabb
3, babézia okozta veseelégtelenség még rosszabb
Összegezve: adjad nyugodtan, hatékony és olcsóbb, mint kikezelni egy beteg állatot, ami ráadásul vagy sikerül vagy nem.
A milbemicin nem a szúnyoglárvákat pusztítja el, mivel azok vizekben, azaz a környezetben élnek. Hanem a szúnyog által terjesztett szívféreg és bőrféreg lárvákat (ún. mikrofiláriák). Éppen ezért csak akkor adható biztonságosan, ha a kutya előzőleg átesett mikrofilária teszten (szívféreg tesztnek is hívják, de a bőrféreg lárváit is kimutatják).
Továbbá egyes kutyafajták, tipikusan a brit pásztorkutyák (pl. skót juhász) egyedeinek lehet öröklött érzékenysége bizonyos anyagokra, melyek között a milbemicin is szerepel. MDR1 okozta öröklött gyógyszerérzékenységre keress rá, ha a te kutyád nem tartozik az érintett fajtákba, akkor nincs gond, de ha igen, akkor érdemes egyrészt csináltatni neki egy genetikai tesztet, hogy örökölte-e a gyógyszerérzékenységet, másrészt megkeresni azon szerek listáját, amik gondot okozhatnak: ezek közt van, ami egyáltalán nem adható, van, ami erősen dózisfüggő, a milbemicin is ilyen.
Köszönöm a válaszokat.
Bravectot akartam venni, de közben olvastam erről a tablettáról, hogy szúnyog ellen is jó.
Mindenképp ezt veszem a yorkimnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!