Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kültéri ugatásgátlò...

Cukikutyus kérdése:

Kültéri ugatásgátlò készülék mennyire hatásos?

Figyelt kérdés
Arra lennèk kìváncsi, hogy tènyleg elhallgattatják az ugatòs kutyákat? Melyik a legjobb fajta ezek közül?

#ugatásgátlò
2017. márc. 26. 21:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha hatékony lenne, senki nem mérgezne bosszúból ugatós kutyákat, csak venne egy ilyet, meg senki nem kérdezgetné, hogy mit csináljon a túl sokat ugató kutyájával, mert rég elterjedt volna, hogy ezek a cuccok jók, hiszen évek óta a piacon vannak. De hát ugye nem ez van.

Nemrég mutatott valaki egy állítólagos kutyariasztót is, hát olyan boldogan rohant a hangjára az összes kutya, hogy öröm volt nézni. Ezek az ultrahangos szarok konkrétan csak arra jók, hogy kifizess értük egy rakás pénzt, aztán anyázz, hogy nem jó. A kutya magasról tojik az ultrahangra, a denevéreké sem zavarja őket.

Utánaolvastam, ez a szöveg röhejes, hogy "Az ultrahangos technológia néha nem elég erős TÖBB akaratos makacs kutya ugatásának megfékezésére". A hangfalból jövő hang se lesz halkabb, ha ötszázan hallgatjuk, mintha egyedül állnánk előtte, nem oszlik el egyenlően a hanghullám a hallgatóság között, micsoda bullshit ez?

A kutyariasztónál (az is ultrahangos), meg ezt írják: "nem hatásos a kutya „territóriumán” belül, tehát a szomszédban lévő ugató kutya elcsendesítésére, valamint beteg, süket kutyákra.". Intelligens ultrahang? Vagy ilyen szerepjátékos rendszerben gondolkodunk, hogy a kutya a saját terrirótiumán belül pluszpontokat kap ultrahang-ellenállásra?

"A kutyariasztó nem alkalmas kutyák szétválasztására, a kutyánkat veszélyeztető támadás kivédésére, ha kutyasétáltatás közben támadás éri a kutyánkat." Szóval csak akkor zavarja a kutyát, ha ember ellen agresszív, kutya elleni agresszióra nem hat? Ez valami nagyon speciális agyhullám-manipuláció lehet akkor, nem is ultrahang.

Vagy csak úgy kamu az egész, ahogy van.

Idegesítő mértékű ugatást úgy kell kezelni, hogy megszűntetjük az ugatás okát. Ez általában frusztráció, unalom, szeparációs szorongás, szóval megfelelő mennyiségű és minőségű foglalkozással megszűntethető. Sajnos a kiegyensúlyozott kutyát nem lehet megvásárolni, csak "csinálni" :)

Ha szomszéd kutyára kéne, az pech, akkor szólj a jegyzőnek, hogy a szomszédék szíveskedjenek kezdeni valamit a helyzettel.

2017. márc. 26. 21:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Én is ettől tartok,hogy nem lenne hatásos. Igen,a szomszéd kutyája miatt kéne,de egyébként már be van adva a jegyzőhöz a panasz,várjuk a fejleményeket,de arra az esetre ,ha mégsem történne lépés az ügyben,gondoltam beszereznék ilyen készüléket. A mérgezéses esetek mondjuk lehet,hogy azért vannak,mert sokan nem ismerik ezeket a készülékeket,vagy sajnálnak húszezer forintokat kiadni,mert annál kevesebb pénz maradna piára,ki tudja... A szomszéddal pedig nem lehet kultúráltan beszélni,mert egy tahó,ígyhát ez a verzió marad.
2017. márc. 27. 09:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Kizártnak tartom, hogy megbízhatóan működjenek ezek a cuccok. Azért kell ennyi marhaságot összehordani róluk, mert értelmes működési elvet nem tudnak felmutatni. Egy nem meggyőződésből ugató érzékeny kutyára lehet, hogy eleinte hatással van, vagy a kutya a fura hangra kezd figyelni ugatás helyett, de aztán megszokja.

Amúgy tessék, teszt: https://www.youtube.com/watch?v=vZo8D5EDCqg :)

2017. márc. 27. 09:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Megnèztem a videòt, de ott a hapsi ùgy ordibál, hogy nem csoda, hogy az állat megbolondul, meg a tacskòk egyèbkènt is nagyon ugatòsak.Itt jelen esetben egy nagytestű dog keverèk kutyát kellene csendesìteni, nem tudom mennyire használna neki ez a szerkezet, kültèri verziòban.Persze, tudom, sok reklám van, amivel eladnak termèkeket, ès fele sem igaz,dehát nem tudom...
2017. márc. 27. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!