12 éves törpesnacimat megtépte egy németjuhász-szerű kutya, túléli?
Szerdán történt. Pórázon sétáltattam és egy háznál kirontott egy dög és sokáig rázta, tépte. Én kiabáltam, rugdostam a dögöt, de féltem, nehogy engem is megharapjon. Egy autóból kiugrott egy fickó és egy műanyag kukával ütött akkorát a kutyára, hogy végre elfutott.
Szegény kutyim egyből lábra állt, de a bal oldalán tenyérnyi helyen (ez az egész oldala) feltépte a bőrt, jobb oldalt lett egy kitüremkedése, a jobb hátsó lábára nem tud ráállni.
Azonnal kocsiba raktam és állatdokihoz vittem, ahol összevarrták az oldalát, csöveken keresztül távozik belőle a genny, és kapott sok-sok gyógyszert, illetve 2 naponta viszem kontrollra. A jobb hátsó lábát tudja mozgatni, de nem tud ráállni, a doki szerint izomszakadás, a huplira pedig azt mondta, hogy bordatörés belső vérzéssel, ami miatt pihennie kell a kutyának és majd csak később, ha a belső vérzés elállt, tudja megmondani, kell-e műteni vagy mi legyen.
Első két éjjel semmit sem aludtam, ellenőriztem él-e még, folyton itatom, etetem. Szerencsére eszik-iszik, pisil, ma már kakilt is. Csak akkor mozog, ha nagyon muszáj, de éber, csóválja a farkát, egyre jobban van.
Ha a dokit kérdem, mindig diplomatikusan válaszol, hogy jók az esélyei a túlélésre, de sosem mondja, hogy most már megmarad. 4 napja gyomoridegem van, hogy mi lesz, mert imádom ezt a kutyát. Túléli szerintetek?
Igen, kemény. :) Én azt hittem, h már talán nem is él, mikor úgy rángatta az a kutya. Annyira örülök, h nem pusztult el. 12 éve hűséges kispajtás, mindenhová jön velem. :) Remélem, még sokáig jönni is fog.
Nem is értem az ilyen kiskutyákra rárontó szocializálatlan dögöket, mert az én kutyám egyből hasra vágta magát és felemelte a lábait, hogy megadja magát, ahogy látta, hogy jön ez a hülye, de az mégis megtámadta. Normális kutya ilyenkor nem támad.
Lehet valahol kapni fémhálós kutyaruhát, ami megvédi a kutyust az ilyen köcsögöktől a későbbiekben? :)
Valószínűleg megmarad mostmár.
Én paprikasprayt javasolnék ilyen helyzetekre. Pár ezer forint egy db, igaz egyszer használatos de inkább ez mint, hogy a kutyádnak bármi baja legyen. Vegyél 2-3 darabot kezdésnek és gyakorold be, hogy ha kell gyorsan elő tudd venni és használni. Egyet pedig tarts magadnál minden sétáltatáskor.
Jobbulást a kutyádnak, reméljük mihamarabb rendbe jön.
Ezért nem viszem városon belül sétálni nagyon az enyémet... ha megyünk, kocsi, és irány egy olyan hely, ahol nincsenek porták kutyákkal.
Reméljük túléli, én tuti lépnék a jegyzőnél, mert egy életveszélyes kutya csak úgy kijön a portáról?!
Szerintem túléli. A kutyák kemények. A ferjem kutyájának ugyanigy a fejét teptek szét. Leszaggadtak az arcát, ott is dren vezette el a gennyet, lyuk tátongott az orran, mert beszakadt egy darab csont.
A végén a doki lepődött meg a legjobban mert azt mondta le fog benulni a fel arca és a szeme is tönkre fog menni a konnycsatorna sérülése miatt de annyi lett a vége hogy kicsit jobban konnyezett a szeme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!