Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell nėmet juhászt...

Hogyan kell nėmet juhászt átnevelni?

Figyelt kérdés

A csaladom kutyajarol lenne szo. Jomagam heti ketszer latom a fent emlitett joszagot, aki mar 1 eves. Elegge neveletlen, nem tudom tanitani, elloki a porazt es fegyelmezni sem tudom, mert felek tole. ( mar harapott meg farkaskutya es majdnem az eletembe kerult) a csaladom nem foglalkozik vele, en macskaparti vagyok, tehat nem szeretem kifejezetten a kutyakat, de allatbarat vagyok es nem tetszik, hogy ennyire elhanyagolja az onfeju csaladom.

nem tanitjak, napi 1x 1 tal vizeskenyer kb a kajaja, ha rossz, bezarjak

, verik es nem kap szeretetet. emiatt vad, ragcsal es harapdal, ezert kezdek felni tole, de probalok foglalkozni vele.

a csaladom lehurrog, ha arrol van szo, hogy megkerem, hogy foglalkozzanak vele, mert idoigenyes kutya es en nem tudok, mert 1. felek a farkaskutyaktol 2. nemis tudok nevelni, mert mint fent emlitettem a nem harapos kategoriat preferalom.

mit tegyek? hogyan kozeledjek az allathoz?

kerlek, ne szidj, hogy felelotlen vagyok, nem tehetek rola, hogy ilyen csaladom van, aki menonek tartja a nemet juhaszt, de gondozni nem gondozza.

2017. márc. 24. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, hívd ki az állatvédőket! Mi az hogy verik a kutyát meg vizeskenyéren él? Minek az ilyen embereknek kutya??? Te egymagad heti 2x nem fogod tudni megváltani a világot, ahhoz gyökeres változások kellenének.
2017. márc. 24. 18:14
 2/8 A kérdező kommentje:

a sajat csaladomra?

igen, naluk a veres tradicio. eut azzal magyaraztak, hogy igy adunk fegyelmet a kutyanak. engem is anno igy neveltek, dehat szerintuk meg mindig neveletlen vagyok.

persze nem ugy verik, hogy hopp csak ugy, hanem pl ha harap, racsapnak a pofajara egyet. szerintem ez nem jo modszer.

2017. márc. 24. 18:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha vernék a gyerekedet, akkor is hagynád nekik, csak mert a szüleid mindig is agresszióval oldottak meg mindent? Az a szerencsétlen kutya semmiről nem tehet, a szüleid undorító mocskok. Téged is vertek? Miért hagytad? Állj ki a kutya mellett, kérlek. Ha ilyen szüleim lennék, igenis kihívnám az állatvédőket (anonim betelefonálóként).

Ha közeledni akarsz hozzá, legyél magabiztos, ne félj tőle. A kutya valószínűleg fél az embrektől, mert megszokta, hogy verik, sok jóra nem számít, bizalmatlan. Ha harap, ugat, morog, hagyd ott, várj pár percet és csak utána menj vissza hozzá.

2017. márc. 24. 18:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
És szerinted jókedvéből harap az a szerencsétlen kutya?? Képzeld már magad a helyébe... Lehet hogy te nyugodtan tűrted, hogy verjenek a normálatlan szüleid, de a kutyában több az életösztön, megvédi magát ha veszélyben érzi magát, méghozzá harapással, morgással. Nem lenne szabad kutyát tartania ilyen embernek... Előbb utóbb ennek nagyon csúnya vége lesz és nem a kutya lesz a hibás, még ha ő is fog meglakolni az ember hülyesége miatt...
2017. márc. 24. 18:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben keresnék egy másik családot a kutyának. Nálatok nem lesz neki soha jó, akár mit csinálsz heti 2 nap, ha a többi nap ugyan olyan rosszul telik. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg teljesen levan gyengülve, mert hogy a vizes kenyér szénhidráton kívül semmit nem tartalmaz. Ez nem élet neki sem.

Egy ilyen kutya talán elsőre ijesztő lehet és nem lesz egyszerű új családot találni neki, de annyi rosszat megélt már, hogy ha sikerül elnyerni a bizalmát valakinek, hozzá nagyon fog ragaszkodni és egy életen át hálás lesz neki.

2017. márc. 24. 19:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Keress neki új gazdát, akár a fajtamentés segítségével. Így nem lesz változás! Így csak romlik majd a helyzet és ez a tartási mód állatkínzás is!
2017. márc. 24. 20:14
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Más megoldást én sem látok, mint rájuk hívni az állatvédőket és megpróbálni elvitetni a kutyát tőlük, sőt legjobb lenne az állattartástól is eltiltani őket. Te itt mást nem tehetsz a leírásod alapján. Nem kell tudniuk, hogy te voltál a bejelentő.

De amit ők művelnek, az állatkínzás.

A kutyával te nem tudsz mit kezdeni, mert:

- félsz tőle

- nincs rá időd, a heti 2 alkalom kevés

- a családoddal ellenében úgysem tudod megnevelni, ha ők ebben nem partnerek.

A német juhász munkakutya. Sok-sok foglalkozás, tanítás, kutyasuli, nagy séták naponta, feladatok tanítása és persze szeretet, amire szüksége lenne, hogy a normális etetést már ne is említsem. Ezek közül semmit nem kap meg, éheztetik, és nem csak elhanyagolják, hanem még bántalmazzák is.

El kellene érned, hogy vigyél el tőlük a kutyát, mondjanak le róla, és ne is tartsanak többet. Így tudnál segíteni.

2017. márc. 24. 20:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat. Akkor bejelentest teszek.
2017. márc. 25. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!