Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg ennyire lazán veszik...

Tényleg ennyire lazán veszik a kutyasétáltatást a fővárosban?

Figyelt kérdés

Fél éve vagyok Budapesten, és most vettem észre, hogy milyen lazán veszik az emberek a kutyasétáltatást. A belvárosban mozgok, Nyugati pályaudvar, metrólejáratok, Parlament, egyetem, tehát minden tele van emberekkel, kocsikkal, és zajjal.

Eddig 1 kezemen meg tudnám számolni, hogy hány kutyát láttam pórázon.

Nagyon durva, hogy mindegy mekkora a kutya, mindenki szabadon sétáltatja, 2 véglet van, vagy a gazda mögött megy 3-4 méterrel, a gazda pedig hátra sem néz, hogy megvan-e még, vagy előtte 10 méterrel, átvágva az emberek között.

Mégis kb minden kutya iszonyú jól neveltnek tűnik, csak ügetnek egyenes vonalban, nem bóklásznak össze-vissza, megállnak az úttest előtt, nem ugatják az embereket.

Ez tényleg ilyen lazán megy Pesten? (Egyébként minden ember kezében ott van a póráz, vagy a zsebéből lóg ki, nem tudom felfogni, hogy miért hagyják a kutyát szabadon menni a belvárosban.)

Az is hihetetlen, hogy senki nem szólt még nekik, nem hinném, hogy ott nincs valami szabályozás a pórázon tartásra.

Ja és én is nagy kutyás vagyok, van is kutyám, de városban emberek között pórázon jön, és olyan helyen engedem el, ahol futtató van vagy mező/rét, akármi, szóval nem állatutáló vagyok, sőt.

Ti hogy vagytok ezzel, gyakran viszitek a kutyát póráz nélkül? Esetleg aki Pesten lakik, és így sétáltat, az miért teszi?

2017. márc. 23. 16:28
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
51%
Jaj te a meleg srác vagy 😁😁😁😁😁😁😁 Inkább szexezzetek a barátoddal
2017. márc. 24. 13:45
 22/24 A kérdező kommentje:

Eléggé átmentünk személyeskedésbe, pedig nem ezért tettem fel a kérdést.

Mindkét oldalnak van igazsága valamiben, végülis a jól nevelt kutyán látszik, hogy nem fog megtámadni, a szocializálatlan meg pórázon is neked ugrana.

Megértem azt is aki olyan helyen hagyja, hogy az utcán szabadon jöjjön, ahol nincs tömeg.

De én pont konkrétan a belvárosról kérdeztem, ami ott a Nyugati, pl 3-as metró, 4-6 villamos, az emberek még egymást is fellökik ilyen helyeken az úton, nem értem a gazda hogy nem aggódik, hogy az emberforgatagban szem elöl téveszti a kutyáját, aki cikázik az emberek között, meg ott aztán tuti nem fogja kiélni a mozgásigényét.

Köszi a válaszokat.

2017. márc. 24. 18:33
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Én Pesten lakom (de nem a belvárosban); és általában, hogy póráz még gyakran van a kutyákon (bár az sem mindig), de szájkosarat szó szerint csak egyszer láttam az utóbbi években.

Nekem nincs kutyám. De úgy tudom elvileg közterületeken (kijelölt kutyafuttatót kivéve) és tömegközlekedési eszközökön egyaránt kötelező mind a szájkosár, mind a póráz.

Bár bizonyos speciális eseteket kivételt képeznek; például:

Vakvezető kutyáknál hám kell, szájkosár nem; vagy kölyökkutyákra is más szabályok érvényesek.

Tehát elvileg pénzbírsággal súlytandók lennének az ilyen "laza" sétáltatók. De a gyakorlatban általában látjuk, hogy az emberek többsége nem túl jogkövető manapság (nem csak ebben, sok más kérdésben is), a hatóságok pedig nem közel nem olyan kemények, mint régebben.

2017. márc. 25. 11:01
 24/24 anonim ***** válasza:
tRosszultudod utolsó, a póráz kötelező, szájkosár NEM! (Csak tömegközlekedési eszközön.)
2017. márc. 25. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!