Hányszor javasolt a fürdetése?
A kérdésem az lenne, hogy éves szinten hányszor javasolt egy border collie fürdetése?
Lassan már egy éves lesz, elhozatalakor kölyökként lett egyszer fürdetve a pár hetes "csak benti" időszak miatt amíg kialakult a védettsége és megkapja az összes oltást. Másodszor szilveszterkor lett fürdetve amikor egy hétig minden éjszakát bent töltött a tüzijáték miatt.
Egyébként nem koszos és nem szagos a szőre ami néha még számomra is nagy meglepetés, ugyanis a mezei séták, túrázások és a horgászatok alatt gyakran szügyig sárosan kerül haza, de valamilyen csodálatos módon következő napra mintha magától letisztulna. A szőre minden másnap, de most vedlési idő alatt szinte minden nap kefélve/fésülve van, ehhez egy nagyobb fogú fésűt és furminátort használok.
Alapvetően max havonta, de ha ritkábban csak jó.
Nekem full benti kutyáim vannak. Ha sarosak akkor csak a sáros részeket mosom le tiszta vízzel, furdetes akkor van ha budosek.
Nyár óta kb 2x. Egyszer mikor beugrottak valami bűzös mocsarba.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor jól feltételeztem hogy nem kell túl gyakran fürdetni, ezt nem is fogom akkor bevezetni. Gondolom nyaranta a "pancsolás" nem számít fürdetésnek, mert azt vettem észre rajta hogy nagyon szereti a vizet, még tavaly slaggal locsolásnál szívesen ugrált és pancsolt vele.
Kedves utolsó válaszoló!
Örülök hogy van egy illető aki a másik oldalt is képviseli. Igazából pont ezért nem szeretném túl sokat fürdetni, mert részben amúgy is hamar összekoszolja, másrészt ahogy mondtad a szárítás nehézkes. A fürdetést amikor fürdetve lett nagyon jól tűrte (kivéve kölyökként, akkor még hisztizett és meg volt ijedve), szépen ült a kádban egyet se nyikkant, nagyon ügyes volt, Viszont szárítózni azt nem lehetett, attól nagyon fél. Szoba hőmérsékleten persze szépen megszáradt a szőre, de nem biztos hogy a gyakori fürdetésnél mindig megoldható lenne egy napon keresztül benn tartani hogy száradjon, ha meg kiengedem a kis majom azonnal szárítani kezdi magát azzal hogy belefekszik a mocsokba. :)
Képzeld! Az en egyik kutyám imádja a hajszaritot 😀 mikor én száritom a hajam akkor mindig odaul hogy öt is fújjam. 😊
Pedig ő is utalta de egyszer megazott nagyon fazott és akkor rájött hogy jó az. De a másik nem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!