Mindig is szerettem volna egy kutyát, csak lakásban lakunk és napközben senki sincs itthon (leszámítva a 2 teknősömet :D), ezért anyukám nem engedi, pedig ő is szeretne kutyát. Mit tudtok tanácsolni?
Nem való nektek ilyen kutya. Nem értem:
Ha én el bírtam fogadni 6 évesen hogy nem lehet kutyám,akkor ezek a mai elkényeztetett kis törpék miért nem?
A fajtaválasztás nem szerencsés, mert a JRT egy nagyon energikus, sok mozgást igénylő terrier. Egy sokkal nyugisabb, könnyebben nevelhető, kevesebb mozgással is beérő kutyával kellene kezdeni először mindenképpen.
A bizonyításhoz: reggel minimum fél órával korábban felkelsz mindennap, és lemész 20 percre sétálni, akármilyen idő van és akárhogy érzed magadat. Ha pl. hétköznap ez tegyük fel, fél 6-kor lenne, akkor ugyanebben az időben kelsz és mész sétálni hétvégén, szünetben és ünnepnapokon is. Minden nap.
Kora du. fél 2-2 körül amint hazaérsz, már fordulsz is vissza egy kb. fél órás sétára. Később délután, mondjuk 5 körül elmész másfél órát sétálni, messzebbre, kutyás társaságot keresel.
Este 10 körül még lemész 10-15 percet sétálni.
Teszed ezt minden napon.
Emellett többet takarítasz otthon.
Ez kb. megfelel egy felnőtt kutyának, kölyökkutyával ennél jóval több tennivaló van.
Ha 8-9 óránál többet nem vagytok otthon, akkor sajnos le kell mondanod a kutyatartásról, ennél többet nem illik várakoztatni a kutyát a pisiléssel (meg nem is biztos, hogy kibírja).
Hétvégéken elmehetsz menhelyre is sétáltatni, önkénteskedni.
Teszed ezt heteken, hónapokon át kitartóan. (Ha kutyád lesz, 10-15 éven át kell tenned).
Ha megy, és anyukád úgy látja, képes vagy rá és megengedi a kutyát, akkor egy már idősebb kölyköt (6-8-10 hónapos) vagy 1-2 éves felnőtt kutyát javasolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!