Elvihetem az erdőbe ilyen rövid szőrrel? Az emberek által használt kullancsriasztó jó a kutyának, és nem mérgező? (Bővebben lent, sürgős)
Nem tudom mi az a Frostline, én a Frontline-t ismerem. Az 1 hónapig véd kullancs ellen és 3 hónapig bolha ellen. Egyébként úgy működik, hogy a nyakán széthúzod a szőrt, a bőrre csepegteted és beszívódik a véráramba, így hát belülről védi a kutyát. Megakadályozni nem akadályozza meg, hogy belemenjen a kullancs, de mivel az ellenanyag a vérben van, azelőtt elpusztítja a kullancsot, mielőtt fertőzne. Ráadásul úgy tudom, a Frontline gyógyít is, tehát fertőzés esetén gyógyhatása van.
Nem tudom mekkora a törpeuszkár, de hallottam olyat, hogy a kiskutyát a mezőn felkapta és elvitte egy madár a gazda mellől. És sajnos olyat is hallottam, hogy a vadász a gazda mellől lőtte ki a kutyát.
De ettől függetlenül amikor van kis időm, én is sétálok kutyikkal, de nagyon megnézem, hol engedem szabadon és kullancs ellen védekezni nagyon fontos. A múltkor is direkt az úton mentünk és kikerültük a dzsungelt, mégis két kullancsot szedtem ki a kutyámból, akit persze havonta Frontline-ozok. A kertünk is elég kullancsos a közeli rét és patak miatt, és egyszer nagyon beteg lett az egyik kutyám a kullancstól. Azóta csak mínuszokban nem használok Frontline-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!