Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya nemiszerv vérzés?

Kutya nemiszerv vérzés?

Figyelt kérdés
3 napja vettem észre, hogy a 4 éves, udvaron tartott fajtiszta francia bulldogomból valahol csöpög a vér. Nem láttam a kutyán bármi komolyabb betegségnek jeleit, életvidám, sétálni is elvittem,nem latszik rajta hogy baja van. Ma van a harmadik napja hogy láttam pár vércseppet a fekhelye előtt, tegnap húzta az egyik hátsó lábát, azt hittem hogy az vérzik, átvizsgáltam, de nem láttam rajta semmit. Ma reggel mikor megrázta magát, láttam hogy a nemiszervéből csöpög a vér. Mi lehet a baj? Ma délután mindenképpen elviszem orvoshoz, csak attól félek hogy ha komolyabb a betegseg akkor előbb kellett volna.

2017. márc. 13. 08:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Azoknak, akiknek a kutyája hasonló dologtól "szenved" és esetleg itt kezdik: ne olvassátok el a felső válaszokat, mert azok az emberek csak arra vannak kihegyezve,hogy "jaj hogy hagyhattad, hogy a kutyád vérezzen, mit képzelsz magadról, milyen gazda az ilyen, miért van kinn egy ilyen fajtájú kutya, a pokol tüzén fogsz elégni!!!4!44"

Hülyeség. Egyrészt ha van meleg helye, ahova bemehet, akkor miért ne lehetne alapvetően kint? Ennyire csak nem életképtelen, hogy nem tudja, mikor van hideg, és megbetegszik kinn... Másrészt ez a vérzés kan kutyáknál előfordul. Van, aki észre sem veszi. Az én kutyámnál mondhatni rendszeres, és erről se ő, se én nem tehetünk. Lakásban él ráadásul. Egyszerűen annyira ráizgul más kutyára, néha még álmában is (!!), hogy valóban elpattan pár erecske, és véres cucc folyik belőle, ami iszonyú undorító (szerintem), de baja nem lesz tőle senkinek. Nem kell egyből mindig a legrosszabbra gondolni, emberek! Ha a kutya amúgy rosszul van, azt a gazdája észreveszi a hangulatán, az étvágyán, a mozgásán. Vagy amikor ti felsértitek magatokat, elvágjátok az ujjatokat, és kiserken a vér, egyből mentek a sürgősségire? Ugyan már. Nem kell riogatni az embereket, nem attól lesz valaki jó gazda, hogy egyből elrángatja szerencsétlen állatot az állatorvoshoz, hanem ha ismeri a kutyát/macskát, és aszerint jár el, amire valószínűleg szüksége van. Természetesen nem azt mondom, hogy ne vigye senki orvoshoz az ebet, én is kihívtam először hozzá az állatorvost, és ő mondta, hogy ez ilyen. Ha nincs semmi más baja, akkor csak elpattant pár ér. Embernél is előfordul, sőt nőknél is van olyan, hogy néha jön egy kis vér, pedig nincs menstruáció. A szervezet így működik, nem mindig tökéletes. A kutyámnál azóta többször is volt ilyen, hét éves és semmi baja az ég világon.

2018. jan. 7. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!