Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, hogy az 1 éves...

Miért van az, hogy az 1 éves kutyánk, ha egy kicsit is örül, akkor mindig pisil?

Figyelt kérdés
Ha pl. hazaérünk vagy jön egy vendég vagy felvesszük stb. Nem sokat pisil, de nagyon zavaró.
2010. máj. 10. 20:11
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

mióta van nálatok? És mindent tudtok az előéletéről?

Gyakori a kiskorukban bántalmazott kutyáknál vagy olyanoknál akiket trauma ért.

Ha ezek nem állnak fenn nálatok akkor nem tudom. Nyilván pszichológiai eredetű, ha egyébként rendesen tudja tartani a vizeletét.

2010. máj. 10. 20:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

nem szabad rögtön megsimizni, örülni neki.sajnos nem lenne szabad bepisilnie.

anno mondták nekem is, h majd kinövi, örömében bepisil.

hü**eség!

szerencsétlen kutya teljesen izgalomba jön, ezért pisil be!ez nem jó neki.

köszönhettek neki, de tök sima hangon, 1-2 simi és annyi, hagyjátok is ott.

majd foglalkoztok vele, ha lehiggad! szeparációs stressznek is nézz utána.

2010. máj. 10. 20:15
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Mennyit viszitek sétálni? Szerintem a kutya kicsit flusztrált, valószínűleg kevés feladatot kap nálatok (sok a lekötetlen energia).
2010. máj. 10. 20:16
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

ezt én is szeretném tudni a 4 hónapos kislány westie-m is ezt csinálja..

én mindig viszem stálni kint szaladgál az udvaron játszunk vele szval van vele foglalkozva :)

2010. máj. 10. 20:26
 5/10 anonim ***** válasza:

utolsó! olvasd el a válaszomat! 2. voltam.

nekem i westie m van, de ez fajtától független dolog!!

ha hazajössz ne vegyél róla tudomást 5 percig..v míg le nem nyugszik, ha mész el nélküle, ne csapj nagy hűhót, és ne köszönj el tőle.

minek írok választ ha el se olvasod, és írod tök ugyanazt a kérdést??

2010. máj. 10. 20:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Láttam egy ilyen kutyás műsort, ahol ez volt a kutya baja. És a kutya teljesen kikészült, ha elmentek otthonról, és ha jött valaki mindig bepisilt. Azt csinálták, amit egy előző válaszoló is írt.

Pár napig úgy közlekedtek a lakásban, hogy amikor megjöttek, egyszerűen nem vettek tudomást a kutyáról addig, amíg le nem nyugodott.

A kutya egy idő után megtanulta, hogy csak akkor foglalkoznak vele, hogy ha lenyugszik.

2010. máj. 10. 20:31
 7/10 anonim ***** válasza:

nemtudom :D

amugy elolvastam csak gondoltam leírom:P

baj?:P:D

2010. máj. 10. 20:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Kb. 2 hónapos korában került hozzánk . Menhelyi kutyus, szóval nem tudjuk a múltját. Amúgy egy teljesen zárt kertes házban lakunk, így amikor csak akar, akkor kimehet, de bent is maradhat. Mindennap játszom vele és sétáltatni is szoktuk. A "figyelmenkívül hagyással" az a baj, hogy sok idő amíg a kaputól beérünk a házba és addig folyamatosan ránk ugrál. Azért majd megpróbáljuk. Holnap visszük ivartalanításra, reméljük, hogy az valamennyit segít.
2010. máj. 10. 21:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Az ivartalanítás ezen a problémán nem fog segíteni.

Azért pisil be, mert túlzottan izgatottá válik, amikor megérkeztek, és gondolom, hogy ti is nagy-nagy örömmel üdvözlitek, és a kutyát ez még inkább felspilázza.

Amikor belépsz a kapun, egyáltalán ne nézz rá, és ne foglalkozz azzal sem, hogy rád ugrál. Egyenesen és célirányosan menj be a házba. Csak akkor üdvözöld, simogasd meg, amikor már teljesen megnyugodott.

Ha simogatod, ha foglalkozol vele, akkor legyél nyugodt, békés, kiegyensúlyozott. A kisugárzásodat a kutya is megérzi, ha te is izgatott, pörgős lelkiállapotban vagy, a kutya is azzá válik, és ez pisilési ingert vált ki belőle.

Nagy valószínűséggel szeparációs szorongása is van, ezt sem ártana rendbe hozni.

Olvasd el ezt a könyvet, ha még nem ismered, sokat fog segíteni a kutyanevelésben.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. máj. 11. 10:46
 10/10 anonim ***** válasza:

a 2. vok.

ha ugrál, fordulj meg és maradj úgy. ha megint eléd jön, és ismét ugrál, újra fordulj meg és hagyd ott, menj arrébb.

ne mondd neki olyankor, h pl nem szabad, egy szót sem, mert azzal már elérte a célját.

az én kutyusom anyumra ugrált folyton, mikor jött hozzánk, de amint elkezdte csinálni a dolgokat, amiket mondtam neki, nagy meglepődéssel várt haza 2.nap, h már nem is ugrált rá:)

párszor érdemes megállnod, hátat fordítanod neki, h utána egy életre megtanulja a leckét.

mivel 2 hónapos, nem hiszem h tragikus múltja lenne. pláne h ilyen jó helyen van nálad:) kitartás.

2010. máj. 11. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!