A kutyám nyakát kidörzsölte a nyakört mit csináljak?
Figyelt kérdés
2éves németjuhászomal 4-5hónapja költöztünk kerteslakásba és ráraktam a nyakörvet hogyha elkoboról így könnyebb hazajutattni (a nyakörvön gravirozottan ott a neve és a bilétába a telefon számom [chipes is])
Mostanába kezdtem észre venni hogy a szőr kopik a nyakánál!!mit tegyek ellene?segít ha lazábra veszem a nyakörvet??mondjatok ötleteket!!
2017. márc. 10. 22:26
1/6 anonim válasza:
Kekem a foximnak kopik kicsit ki a nyaka, én már azt csinálom hogy a bolha irtó nyakörvére teszem rá a bilétát, a rendeset meg leveszem róla. Semmot ne csinálj, vissza nő, de mi zsíros krémmel kentük neki régebben este 2-3 órát vagy egész éjjel.
2/6 anonim válasza:
Vegyel egy lancbol keszult fojto nyakorvet es arra tedd a biletat.
Az alig er a szorehez.
Ha setalni mentek akkor add ra az eredetit, hogy ne a fojtoval setaljon.
3/6 anonim válasza:
Ha csak kicsit rövidebb ott a szőr, akkor szerintem ne csinálj semmit. Ha ténylegesen a bőrét cseszteti, akkor meg próbálj ki más anyagú nyakörvet, hátha találsz kíméletesebbet. Laza csak annyira legyen, hogy azért a fejét ne tudja kihúzni belőle.
4/6 anonim válasza:
Szerintem ne legyen rajta nyakörv, csak sétánál. Ha elkóborolna, a chip alapján megtalálnak (nézz utána, biztosan regisztrálva van-e).
Másrészt pedig, ne kóboroljon el. Legyen szökésbiztos a kerítés.
5/6 anonim válasza:
Ha nem dörzsöli ki a bőrét, akkor nincs gond. Tény, hogy állandó hordással ott kopottabb lesz a szőr, ez ellen csak az segít, ha nincs rajta nyakörv, minden fajta koptatja egy kicsit, csak nem ugyanott.
6/6 anonim válasza:
A chip akkor jó, ha valaki hajlandó összeszedni a kutyát és elvinni állatorvoshoz, az meg néhány napi bóklászás után nem mindig egyszerű. Kevesen tesznek be az autóba egy nyakig mocskos vadidegen kutyát, főleg úgy, hogy nincs segítségük, nem tudják, hogy a nyakukba mászik-e az eb vezetés közben. Ellenben két simogatás meg egy telefon sokkal több embernek fér bele. Szóval chip ide vagy oda, a biléta még mindig biztosabb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!