Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sosem lesz teljesen szobatiszta?

Sosem lesz teljesen szobatiszta?

Figyelt kérdés
Áprilisban egy éves lesz. 99%-ban szobatiszta. De mikor dolgozni vagyunk mindig bepisil, bekakil. Éjjel nem. Bár van hogy éjjel felkelt és akkor kiviszem. Mennyi idő után fog kibírni 8-10 órát?

2017. márc. 10. 21:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Én arra tippelek hogy itt nem a szobatisztasággal van gond. Ez egy fajta szeparációs szorongás. Nem bízik benned, nem tudja mikor mehet ki újra így bent végzi el a dolgát. A miénk is ilyen volt. Mielőtt egyedül hagyod jó nagyot sétáljatok. Habár 8-10 órát tartogatni még egy nagytestű kutyának sem egészséges vagy könnyű.
2017. márc. 10. 21:34
 2/20 anonim ***** válasza:
26%

8-10 óra elég nagy kihívás. Ennyi időre egyedül hagyni nem is lenne szabad, de csodálkozni semmiképp nem lehet azon, hogy nem bírja tartani. Te bírsz pisi nélkül 10 órát? Mert én nem, és felnőtt ember vagyok.

És tudom, hogy lepontozol a vérbe, de érdekelne, így felteszem a klasszikus kérdést: mire kellett a kutya, ha napi 10 órát nem vagy otthon?

2017. márc. 10. 21:40
 3/20 A kérdező kommentje:

Nem nagyon értem a kérdést. Te nem dolgozol? Én igen. Az alap munkaidő 8 óra. El kell mennem és haza kell jönnöm. Az egy óra. És mivel semmirekello irodista vagyok ezért nem 8 órát dolgozom hanem sokszor sokkal többet.

Én fel 8kor megyek el a férjem fel 5re ér haza szemben velem aki a semmittevest hetente többször 6ig húzom. Mondjátok már el hogy mégis hogy tart kutyát egy vagy két dolgozó ember másképp??

Azt el tudom fogadni hogy nem bírja ki, de azert nekem több ismerosomnek is van kutyája érdekes de ők is dolgoznak ergo 8-10orat egyedül van a kutyájuk megse pisilnek be.

Reggel ibdulasomig kint van a kertben rohangal, játszunk, a férjem is játszik vele mielőtt ő indul.

Szóval tényleg hagyjuk már ezt a minek a kutya szlogent. Rengeteget foglalkozunk vele, ma is kutyahaveroztunk hétvégén megyünk turazni, ma érkezett meg a kutyautanfuto a bicohoz...stb.

2017. márc. 10. 21:51
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

A pitem csak kb. 2 éves korától bírt ki ilyen hosszú időt, sokáig 6-7 óra volt a limit nála. Persze attól is függ ez, hogy mit eszik a kutya, és mikor (pl. ha reggel egy nagy adag száraztápra megiszik egy liter vizet, nyilván mindkettőnek távoznia kell záros határidőn belül).

Illetve lehet szeparációs szorongás is, amikor a szobatisztasággal nincs gond, de a rangsorral igen, és egyszerűen stresszből, vagy önigazolásképpen csinál be a kutya.

2017. márc. 10. 21:53
 5/20 anonim ***** válasza:
1%

"hogy mégis hogy tart kutyát egy vagy két dolgozó ember másképp??"

Sehogy. Ha normálisak, és nem akarnak cseszekedni a kutyával, persze.

Én is 8-10 órákat nyomok, imádom a kutyákat, ezért nincs kutyám. Mert így nem lehet.

Nézd, besértődhetsz, de ez a kérdés igenis jogos. Azt várod egy kutyától, hogy olyat tegyen, amit egy ember se képes. Csak mert neked az lenne megfelelő.

Nőj fel fejben és valld be magadnak is, hogy sajna nem a legmegfelelőbb időben szereztetek be kutyát.

Mindig be fog csinálni szegény, mert ez rengeteg idő.

2017. márc. 10. 21:54
 6/20 A kérdező kommentje:

Ha az a válasz hogy nem fogja kibírni soha, akkor ok. Elfogadom. Ettől függetlenül a te ervelesedet nem. A legtöbb kutyás dolgozik. Pont.

Ennyi erővel gyereket se vállaljon senki mert nem természetes hogy csak hétvégén tud időt tölteni a szüleivel. Vagy akkor sem ha folyamatos szakban dolgoznak.

Köszönöm a hasznos válaszokat. Baratnomnek havanese van azt mondja neki 12 óra volt a legtobb amit egyszer kibírt a kutya egy műtét után de a 8-at simán hozza.

És ha szeparacios szorongás miatt van azzal mit tudok kezdeni? Nem sir utánam ha elmegyek. Beül a kosárba megsimogatom a fejét és kesz. Nem hisztizik, nem fut az ajtóhoz. Nem gondoltam hogy lehet ilyenje, mivel tényleg teljesen simán eljövök itthonról.

2017. márc. 10. 22:21
 7/20 anonim ***** válasza:
0%

"Ennyi erővel gyereket se vállaljon senki mert nem természetes hogy csak hétvégén tud időt tölteni a szüleivel. "

Eleve egy nagyon rossz összehasonlítás, mert szintén ember és kutya közti különbségről beszélünk. Ráadásul egy gyerekkel 3 évig otthon vagyunk.

Lehet dolgozni kutya mellett, én nem azt mondom, hogy nem. De nem mindenkinek a háztartásban 8 óránál többet, és főleg nem tízet. Megértem, hisz én is ebben a világban élek, de elfogadni nem tudom. persze nekem nem is kell.

De neked a hozzáállásodat mindenképp meg kell változtatnod. A hiba nem a kutyában van. Ennyi.

2017. márc. 10. 22:40
 8/20 anonim ***** válasza:
Szia, majd szerintem ki fogja bírni. Volt hogy a mi kutyánk 8tól 7ig véletlen be volt zárva és simán bírta. 16 hós jrt. Írtad, hogy van kert. Nem lenne megoldás egy kutyaajtó? Így szabadon kimehetne, ha dolga van. Mielőtt elmész ne nagyon simizd, attól is lehet szorongása. A neten fenn van róla egy csomó dolog, nézz utána.
2017. márc. 10. 22:42
 9/20 anonim ***** válasza:

Kérdező, a gyerek-kutya párhuzamodra: egy gyerek nem csak a szüleivel szocializálódik. A kutyának csak ti vagytok, mármint napról napra az jelenti nekik a társaságot, hogy hazajöttök. Addig a falat nézi, és szorítja a kakit, pisit. A gyerek meg a suliban van a haverjaival. Érzed a különbséget?

Még ha hétvégén igyekeztek is bepótolni neki a szórakozást, mozgást, ő egész nap egyedül van, és ez nagyon sok. Tehát ebben én egyetértek a 78%-ossal.

Lehet szeparációs szorongás, de lehet egyéni vonása is, hogy nem bírja olyan sokáig. Nem kell a haverod kutyájával összehasonlítani - emberek közt is van olyan, aki állandóan mosdóba jár, mert olyan, gyengébb a hólyagja, a kutyák közt is lehet ilyen. Logikus, nem? Ne gyötörd magad ilyen összehasonlításokkal, mert a kutyád egyedi. A kutyát se gyötörd az elvárásaiddal, mert lehet, hogy sosem fogja tudni teljesíteni őket.

Felelősségteljesebb lett volna úgy örökbe fogadni, hogy legalább valamelyikőtök többet van otthon.

Elképzelted már magad a helyében? 8-10 órát ül otthon a 4 fal közt, semmit nem tud csinálni, közben őrülten kell pisilnie/kakilnia (de lehet, hogy a stressz is rátesz), nem engedi el, mert tudja, hogy odakinn kellene elvégezni. Ez újabb stresszforrás. Végül feladja. Ráadásul végig unatkozik.

Azt írod, kinn rohangál. Kinn nem lehet hagyni napközben?

2017. márc. 10. 23:02
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem izgul, amikor elmész, akkor a szeparációs szorongással jó eséllyel annyi teendőd van csak, hogy megelőzd. Nincs elköszönés, de főleg nincs hazaérkezéskor egymás nyakába ugrás (attól fordulhat elő ugyanis, hogy egy idő után remegve fogja várni, hogy érj már haza - neki is jobb, ha nem csinálsz belőle ügyet, és hagyod pihenni), plusz úgy általánosságban tudatos nevelés, hogy ne legyen gond a rangsorral.

Egyébként egy 10-15 perces reggeli séta is segíthet, próbáld ki. Ott többet pisil-kakil a kutya, jobban "kiüríti" magát, mintha simán csak ki van rakva a kertbe.

2017. márc. 11. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!