Hogy szoktassam le a kölyökkutyámat a folyosóra pisilésről?
1-es. Aha, 3 hónapos kutyát...
Kettes, csak az a baj hogy 13 kiló. Meg a kulcsos ajtó kinyitásàhoz úgyis le kell tennem,és addig is pisil.
4 nem hiszem hogy szàmít, de kan németjuhász keverék.
5, tud ő lépcsőzni, ilyennel nincs gond, de a lépcső előtt a folyosón pisil be mindig. Akkor mindig megszidom, kinn mindig dícsérem. De nàla semmilyen szidás nem használ (és nem csak ebben az esetben, másban sem)
Akkor először érd el, hogy hallgasson rád, tudd letiltani dolgokról. Ez fontos, most még könnyű elérni, de 3 hónap múlva már nem lesz az. Ha nem vagy követlezetes, ráhagysz mindent, azzal rengeteg rossz viselkedést fogsz rögzíteni benne és az egész kapcsolatotokat aláásod. Ha kell, keress kutyasulit.
A lépsòházban pedig ne adj neki lehetőséget a pisilésre. Vagy siess vele, ne tudjon megállni, vagy akár jutalomfalattal végig vezesd meg, hogy ne figyeljen semmi másra.
7-es, hallgatni hallgat ràm, csak a tiltàsra nem. Tök mindegy mit teszek vele. Se a szidás, ràkiabálás, se az ütès nem hasznàl neki első pillanattól kezdve.
Azt meg egyszerűen nem tudom megtenni, hogy megállás nélkül megyek, mert kinyitni ki tudnàm előtte az ajtót, de be is kell csukni, és neki az a két màsodperc is elég. Sőt, szinte minig kocogok vele a folyosón hogy ne lassuljon be, de simàn pisil menet közbe is... sokszor 5 méteren keresztül pisis a folyosó. Jutalomfalat meg a lakáson kívül màr nem érdekli,próbàltam de nem reagàl rá.
Én kérdeztem a kutya fajtàjàt.
Abban igazad van, hogy a pisilés miatt mindegy a fajtàja.De én tàrsashàzban nem tartanék ekkora kutyàt, főleg nem kant.Nekem is volt, tudom mekkora lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!