Költözés után mennyi idővel szokta meg kutyád az új helyet?
Nekünk az egész költözés téma megbolygatta a mindennapokat, mert már akkor érezték a kutyák, hogy valami nem oké, mikor megvettük a másik házat, de az igazi mélypont akkor volt, mikor összepakoltuk a cuccainkat és másnap elvitte a teherautó. Teljes volt a pánik. Utána viszont szerintem még egy hét sem telt el és ideszoktak.
Nálunk az is sokat számított, hogy az egyik kutyám 8 hetes kora óta lakott az előző házban velünk és elmúlt 3 éves mikor költöztünk, a máik kutyámat pedig költözés előtt 4 hónappal fogadtuk örökbe. Neki a 1 év alatt a 4. gazdája voltam és mikor látta, hogy pakoljuk a cuccokat érezhetően szétesett, teljesen odavolt, hogy megint gazdacsere lesz.
Miután rájött, hogy megtartjuk, onnantól jött csak az igazi buli, merthogy a 2 kutya utálta egymást a költözésig, de gondolom a közösen átélt "trauma" miatt, gyakorlatilag azóta legjobb barátok.
3-as vagyok.
Illetve pontosítanék, beugrott pár dolog az első költözésről. Párom anyjánál laktunk mikor befogadtuk, rá durván egy évre költöztünk haza édesanyámhoz, ott rajtunk kívül még 4-en laknak. Ameddig ott voltunk nem volt gond, mikor leléptünk, kezdett hisztizni. Megbeszéltem azzal aki éppen otthon volt, hogy próbáljon kicsit közeledni felé, haverkodjanak össze, hogy ne legyen akkora trauma, hogy idegen helyen hagytuk, majdnem idegen emberekkel. (nagyon bizalmatlan, és nagyon ragaszkodik hozzánk) Kb 1 hét alatt megszokta.
Itt az albérletben volt amit fentebb leírtam, nem volt probléma vele, talán már rájött addigra, hogy visszajövünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!