Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Állandóan morog a bolond...

Állandóan morog a bolond családtagra, kifogytam az ötletekből?

Figyelt kérdés

Az egyik családtag flúgos (tényleg, papírja is van róla) és akárhányszor bejön a szobámba, a kutya halkan morog, majd ugat rá. Nem, nem akarja cafatokra tépni, csak simán fekszik a vackában és ugat. Én állandóan letiltom, de folyton újrakezdi, kiadós szidás után csak halkan motyog magában, de következő alkalommal megint ugat.

A kapcsolatunk rendben van a kutyával, abszolút hallgat rám, de ezzel az egyetlen dologgal nem tudok megbirkózni. Nyilván érzi rajtam, hogy tele a t...öm a szóban forgó családtaggal...De még ő is rátesz egy lapáttal.

Próbáltam megbeszélni, hogy ha az illető bejön, mindig adjon neki egy jutalomfalatot. Hogy ne úgy jöjjön be, mint aki épp lopni oson be, hanem rendesen. Szavaim süket fülekre találtak. A kutyára erélyesen rászóltam. Kizavartam a szobából. Megráztam a grabancánál (de úgy istenesen). Mindnek csak tessék-lássék volt hatása én meg már úgy érzem, hogy két oldalról szipolyozzák az életenergiámat - egyik oldalról a kedves családtag, másik oldalról meg a kutya.

Ötletek? :( A vége lehet, hogy az lesz, hogy kulcsra zárom az ajtót, hogy a bolondja ne járjon a nyakamra...

2017. márc. 1. 13:48
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Próbáltam azt is, hogy amint ugat, csendre intem és ha elhallgat és rám figyel, kap egy jutalomfalatot. Nem jutottunk előbbre, ugyanúgy mindig elkezdte. T_T
2017. márc. 1. 13:52
 2/14 anonim ***** válasza:
31%

Az megvan, hogy a kutya semmit sem direkt, csak azért is, csak a te bosszantásodra csinál?

Ez mi? T_T

2017. márc. 1. 13:56
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Még szép, hogy újra kezdi. Kutya. Okos kutya.

Ugat, csendre inted, elhallgat, kapja a finom falatot.

2017. márc. 1. 13:57
 4/14 anonim ***** válasza:
76%

Gondolom a kutya is érzi, hogy nincs vele minden rendben, és téged szeretne megvédeni tőle.

Azt esetleg nem lehetne megértetni a családtaggal, hogy ne járkáljon be a szobádba?

2017. márc. 1. 14:00
 5/14 A kérdező kommentje:

"Ez mi? T_T"

Síró arc. :D

Igen, a falatos módszer ezért is nem működött.

Nem, sajnos semmiben nem hajlandó együttműködni, szóval tényleg az az egyetlen megoldás, hogy ne járkáljon be, ha kulcsra zárom az ajtót, de akkor meg tuti elkezd majd kopogtatni vagy rángatni a kilincset.

2017. márc. 1. 14:15
 6/14 anonim ***** válasza:
68%

Mivel a családtagod szellemileg nincs toppon, az ő "nevelése" kiesik.

A kutyád viszont vélhetőleg szellemileg tökéletes állapotban van. Így nála a nevelés szóba jöhet.

Tiltás, olyan módon, hogy megértse, neki ott és akkor nincs semmi joga ugatni.

Hívhatjuk annak is, hogy közömbösségre tanítod a kutyádat a rokonnal szemben.

2017. márc. 1. 14:30
 7/14 A kérdező kommentje:

Igen, én is ezt próbálom csinálni, de akárhogy megszidom, akármilyen jó időzítéssel, újra kezdi 1. vagy 2. alkalommal.

Már a fekhelyét is áttettem más helyekre, hogy ne legyen rálátása közvetlenül az ajtóra, kopogásra, csoszogásra is közömbösítettem külön, amúgy ha más csinálja már nem is érdekli.

Nem mondhatni, hogy nem próbálkoztam. :D

2017. márc. 1. 14:50
 8/14 anonim ***** válasza:
30%

Próbáld meg esetleg, hogy ha elkezd morogni, akkor kiviszed őt a szobából. (Ha nagytestű, akkor pórázon.)

Szerintem ez beválhat. Egy kutya se szeret száműzve lenni.

Hamar rájönne, hogy ha morog akkor nem lehet bent a szobában veled.

2017. márc. 1. 18:10
 9/14 A kérdező kommentje:
15:12, ha érdemben nem tudsz hozzászólni, inkább menj és húzz egy zacskót a fejedre.
2017. márc. 1. 19:01
 10/14 anonim ***** válasza:
70%

Itt a kutya nem agresszióból, inkább félelemből, vagy feszélyeztetettségből morog/ugat. Ami fontos, hogy magát a morgást nem szabad tiltani. Ő ezzel kommunikál, ezzel jelzi, hogy nem okés a helyzet. Tényleg sajnálatos, hogy a rokon nem társ ebben a szituban, mert a jutalomfalatos ötlet nagyon jó lett volna. Viszonylag rövid időn belül már várta is volna a kutya, hogy bejöjjön az ajtón.

Ami nem fog továbbra sem segíteni (főleg, ha eddig sem, és amúgy semmilyen helyzetben): tiltás, szidás, grabancrángatás, bökdösődés és társai.

Ami működhet (persze csakis idővel és türelemmel): look at that játék. Ezzel a kutya megtanulhatja, hogy ugatás, morgás, vagy bárminemű reakció helyett a gazdára nézzen. Valamint, bármi, amit a gazda mutat, csakis jó lehet (jutalomfalattal való megerősítés miatt).

https://www.youtube.com/watch?v=EdraNF2hcgA

2017. márc. 1. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!