tegnap a kutyámat megharapta egy másik kutya pár házzal arrébb tőlünk. Én ahogy mentettem volna az enyémet, belém mart. Kaptam tetanuszt, bekötözték a sebet, de azt mondta a sebész hogy a kutyát amelyik belém harapott, 14 napig figyeltetni kell az állatorvossal. Mit takar ez? És mik az anyagi vonzatai? Köszönöm szépen!!
Ez a kérdés komoly, vagy vicc? Már bocs de te közveszélyes vagy. Olvastad a jogszabályt mikor kellett volna megkapnia? És ezek után te nem kaptál veszettség elleni oltást? Mondtad az orvosnak, hogy a kutya nincs beoltva? És ha véletlenül nem téged mint gazda mar meg a kutya tudod mibe kerül egy ilyen móka neked? Neked maximum plüss kutya való.
2017. febr. 27. 13:32
12/19 anonim válasza:
10-es képzeld, a mi dokinknak nincs is rendelője... ő igazi falusi állatorvos. Akkor hogyan viszed be? Hm?
2017. febr. 27. 14:36
13/19 anonim válasza:
És igen, múltkor mamámék kutyájànak begyulladt a farkaskarma (hétvégén volt) és mondta a doki hogy oké, várják meg a szerdàt, majd akkor jön.
2017. febr. 27. 14:37
14/19 anonim válasza:
ma 13:01
Faluhelyen az éves oltásokat intézik csoportosan.
Ha pl kölyök kutya kerül valakihez akár az aktuális kijáró oltásnap után 2 nappal, akkor a kölyök vár 1 évet, hogy megkapja a szokásos kezdő oltássorozatot?
Egyetlen falu sincs elzárva a külvilágtól. A kölyökkori oltások miatt el kell menni távolabbi orvoshoz a rendelőjébe. Vagy kihívatni kijáró orvost.
Ha szerencséje van a kérdezőnek, a falujában nem igazán törődnek az előírásokkal és megússza z oltássorozatot veszettség ellen.
2017. febr. 27. 14:39
15/19 anonim válasza:
13-as! Megoldod! Ha kutyat venni volt esze, akkor az ezzel járó felelősséget is vállalni kell... Ha a kutyád beteg, akkor sem viszed orvoshoz? Képzeld, én a szomszéd városba járok dokihoz, volt olyan hogy varrni kellett a kutya lábát. Megoldottam, mert felelős kutyatartó vagyok.
2017. febr. 27. 14:53
16/19 anonim válasza:
14-es nyilván kölyökkutyànàl kihívtuk házhoz a dokit. Fizettünk is 6 oltásért 50.000 ft-t.
2017. febr. 27. 16:05
17/19 anonim válasza:
Anyámék falu végén laknak. És elvitték a kutyát a városba oltani és ivartalanitani is. Húhaaaa. Nagyon bonyolult dolog ez ám!
2017. febr. 27. 20:08
18/19 anonim válasza:
Időpont ma 16:05
A kiszállási díjat egyértelmű, hogy meg kell fizetni, ha nem veszi a gazda a fáradtságot, hogy egy kölyköt elbatyuzzon olyan orvoshoz, akinek van rendelési ideje.
A kölyökkori oltások sorába beletartozik a max 4 hónaposan beadandó veszettségi is.
A kérdező a közös oltás idejére hivatkozik. Ami elfogadhatatlan, hiszen mások megoldják, hogy a fiatal kutyát beoltassák, ahogy kell, időben.
2017. febr. 27. 20:45
19/19 anonim válasza:
17-es kèpzeld, a közeli vàrosból jàr ki az orvos. Húha. Nyilvàn falun nincs orvos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!