Hogyan tudjuk összeszoktatni a kutyát és a cicát?
Hát szerintem nem nagyon lehet sehogy mert a kutyákban benne van a vadász ösztön és emmiadt biztos bántani fogja. Nekünk is volt egy 3 éves huskynk és nem szerette a macskakat mi ezt nem tudtuk és megölte az egyik macskánkat.
Most van egy 3 éves alaszkai malamutom ő már 3 hónapos kora óta velünk van és kiskoraba hozzászoktattuk a macskakhoz és nem bántja őket úgy banik velük mintha a testvérük lenne.
Ha van a környéketeken kutyavédő-, vagy fajtavédő (stb. hasonló nevű, tevékenységű) egyesület, akkor érdemes tőlük hozni.
Ismerik és ismertetik is a kutyákkal kapcsolatos tudnivalókat.
Pl. macskával jól kijön, vagy utálja; más kutyákkal hogy jön ki, ezen belül esetleg megkülönböztetve az azonos és másneműeket; lakáshoz, vagy kerthez szokott; idegenekkel barátságos, vagy félénk; pórázon hogyan közlekedik; férfiakat nem szereti; makacs, szeszélyes, vagy nagyon tanulékony, alkalmazkodó; jó jelzőkutya, esetleg sokat ugat; szárnyasok, más állatok mellé ajánlott, vagy nem ajánlott; gyerek mellé ajánlott, vagy kifejezetten nem ajánlott, stb.)
Eleve olyan kutyát válasszatok, amelyik cicákkal tesztelve van és nem akarja bántani, megölni őket. Vagy kölyökkutyát. (Nem tudom, milyet néztetek ki).
Innentől kezdve már csak nevelés. A kutyának soha nem szabad engedni, hogy inzultálja a cicát, ha a cica nem akarja. Én úgy csináltam, hogy a cicát a kutya fölé helyeztem, azaz azt közvetítettem a kutya felé, hogy a cica az én védelmem alatt áll. A cica kap előbb enni is például. Cicám kutyáktól félős 5 éves macsek, kutyámat 6 hónaposan fogadtam örökbe menhelyről, staffi keverék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!