Mit tegyek ha szökik a kutya és szellemi fizikai lefárasztás növelése sem segít a helyzeten?
2 éve menhelyről hoztunk el egy keverék kutyát akinek számos lelki problémája volt.
Szobatisztaság hiánya, túlzott szeparációs szorongás nem tudott pórázon sétálni jah és szökött.
Kitartó munkával vágtunk bele a nevelésébe és a kutya igen sokat javult.Pl szépen sétál már pórázon és anélkül is.Megszűnt a bepisilés.Engedelmes lett kéz jelekre és parancsszavakra szót fogad...de a szökés nem javult csak romlott.Ugyan mondták, hogy szökős de leellenőrizték a telket ahol lakunk azt mondták innenn nem tud meglépni....Hát mégis....de azt hittem ha kellő időt és energiát szánunk a kutyára nem szökik majd...de ez sem igaz...egész napos séták után annyi idő alatt lép le míg bemegyek egy pohár vízért vagy átmegyek a kert másik felébe.Minnél többet megyünk vele annál hamarabb lép meg a kertből(szerintem azért mert tudja hogy kint izgalmasabb)Van chipje, bilétája eddig mindig megtaláltam behívtam..de most már ott tartunk ha be kell mennem a házba vagy jön velem vagy megkötöm...de ez a helyzet nagyon feszültté tesz.Belefáradtam...Kutyaiskola sem javított a helyzeten(az oktató szerint nincs sem falkavezérségi sem engedelmességi gondunk) akkor mi??? Belefáradtam, de lemondani nem akarok a kutyáról...így marad a csüggedés és a sok szellemi fizikai foglalkozás a kutyával talán ha megöregszik már nem tudja átugrani a 3,5 méteres kerítést.
Az ivartalanítás kicsit de valamennyit segít. Ha kan kutyád van,biztos megérzett egy tüzelő szukát. Ők több kilométer távolságból megérzik.
Egy nagy,tágas,magasfalú árnyékolt kellel építését én is javaslom.
Dióhéjban:
Az #1 és #2 jól mondja
ezen nem segít semmi, csak az első hsz megoldása. egyszerűen ilyen a természete, túl kíváncsi, semmi nem elégíti ki a vágyát, hogy kint lehessen. vannak ilyen csavargó természetű ebek, vagy hagyod, hogy menjen vagy bezárod és depis lesz.
szüleim első kutyája azután kattant be, hogy elvittük pároztatni. utána minden tavasszal rájött a kangörcs és építhettünk bármekkora kerítést, csapdázhattuk körbe az udvart, a leleményességén és az elszántságán semmi nem fogott ki.
esetleg társ kel neki, egy ellenkező nemű kutya. most szüleim egy kan tacskót és egy ivartalanított nőstény német juhászt tartanak. a juhász tenyésztője biztosított bennünket róla, hogy a kan nem fog meglógni, ha van a háznál egy szuka, és bejött! egy kezemen össze tudom számolni hányszor tűntek el (mert ha meg is lógtak, azt is csak párosan tették), az is max szilveszterkor a petárdázás miatt vagy macskát kergettek.
Szerintem eszméletlen ötletes, és kutyával is működhet.
Ez a befelé dőlő kerítés. Hasznos találmány. De az előző is jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!