Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám folyton morog rám?...

A kutyám folyton morog rám? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 éves fajtatiszta tacskó születésétől nálunk van. Nagyon okos kutya, kutyaiskolába is jártam vele, rengeteg paracsot ismer. Szót fogad mindig, ha mondom neki például, hogy marad, akkor addig nem mozdul el, ameddig oda nem hívom magamhoz. Azonban van olyan, amikor teljesen kifordul magából. Ilyen például, amikor eszünk, és ki akarja kapni a kezemből az ételt. Ha rászólok, és próbálom arrébb tenni, akkor nagyon elkezd morogni, és volt már, hogy oda is kapott. Vagy például a hálószobánkba nem mehet be, de ha valamikor nyitva hagyjuk, és beszökik, akkor onnan nem lehet kiparancsolni. Felfekszik az ágyra, és nem lehet hozzáérni. Szintén morog, és meg is akar harapni, ha hozzáérek. Nagyon szeretjük, sosem vertem meg, nem nyomtam bele a fejét, ha bepisilt vagy bekakilt. Rendesen kap ennit, sétálunk vele mindennap 3-szor, természetesen állatorvoshoz és kozmetikushoz is járunk vele. Tehát nincs elhanyagolva. De mégis mit tudnék ilyenkor tenni? Ha kiabálok vele vagy, ha rákoppintok az orrára az sem segít. Mindig újra és újra megcsinálja. Akkor mégis mi a megoldás?
2017. febr. 25. 12:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%

Elzárás és kikötés? Minek? A kutya nem azért agresszív, mert figyelmet akar, hanem mert nincs nevelve! Az ilyen kutyáknak baromira nem kell a gazda, semmi szükségük nincs rá, hisz úgy lettek szocializálva, hogy ők a főnökök. Az elzárás akkor működik, ha a kutyának jó a kötődése, kapcsolata a gazdával és büntetés neki, hogy nem lehet mellette.

Ha rám felugrálna a kutyám, hogy kivegye a kezemből a kaját, visszakézből kapna egy hatalmas taslit. Ez nem verés, ez egy azonnali kizökkentés ebből a viselkedésből. Valószínűleg többet nem próbálná meg. Ugyan így az ágyról lehajítás, lezavarás sem verés, nem is értem, hogyan lehet erre asszociálni. Most lehetne mondani, hogy a gazda döngölje, szorítsa a földre a kutyáját, amik szintén működnének, de 1. a kérdező fél a saját kutyájától, 2. a kutya ötször megharapná őt és 3. nem tudná a kérdező jól megcsinálni ezeket a büntetéseket, és így csak még sokkal több kárt okozna. Ezen a szinten a büntetés akkor használ, ha a kutya elhiszi, hogy ha nem hagyja abba az agressziót, meg fog halni. És a gazda tud elég következetes, határozott és kemény lenni, tud azonnal reagálni és főleg érti magának a kutyának a gondolkodását, működését. Itt minddel gondok vannak. (Anno ha egy kutya agressziót mutatott a gazdák felé, aznap már nem kellett neki vacsorát adni. De anno a pofátlanságnak a csíráját is kiirtották a kutyákból már fiatal korban. És még lehetne mondani, hogy kutyák is, farkasok is egymás közt ha nyílt agresszió jelenik meg, ott nem szép szavakkal és kikötéssel, elzárással oldják meg az ilyet.)

Kutyasuli kellene, ahol lassan, hónapok alatt segítenének újjá építeni a kapcsolatukat.

2017. febr. 27. 11:06
 12/18 anonim ***** válasza:

#10vagyok

Nem értem miért kell lepontozni.

Honnan tudod hogy milyen a kapcsolata a kutyájával?

Attól még hogy a tacsi azt hiszi magáról hogy ő a főnök, szereti a gazdáját és a falkáját. Tehát az egyedüllét (mint rossz viselkedés következménye) mindenképp nevelő célzatú büntetés lehetne.

Ha az alfa farkast elkülöníted a falkájától, ő se viseli túl jól...

2017. febr. 27. 12:01
 13/18 anonim ***** válasza:
38%
Németjuhászra és Amerikai Staffordshire terrierre gondoltam. A nevelésnek nem csak olyan módja van hogy ütjük. A kutyások biztosan ismerik Cesar Millant. Ő se ütötte nevelés szempontjából a kutyát. Nem azt mondom, hogy a kutyának baja lesz egy pofontól, de ez nem egy jó módszer szerintem. Bár mindenki úgy neveli a kutyáját ahogy akarja. Sajnos hallottam már olyat hogy az ilyen nevelésektől pl, ütés ha rosszat csinál, a kutya elég vad lesz az emberekkel szemben. Szerintem célszerűbb máshogy. Ennyi.
2017. febr. 27. 14:04
 14/18 anonim ***** válasza:

Ceasar millan pont hogy verte a kutyákat csak azt a tv-ben nem mutatták és azért is viszi el őket és nem csak azért hogy a falkája nevelje.

Azok a kutyák azért lesznek vadak mert idegileg gyenge kutyák és ha egy ilyen kutyát kikötnek vagy bezárnak már az nem jó nekik főleg ha még csesztetik őket vagy valami barom kínozza a kutyát és a kutya félelemtől és bizalmatlanságtól válik vaddá.

De neveléstől ilyen nincs.

2017. febr. 27. 17:51
 15/18 anonim ***** válasza:
LOL
2017. febr. 27. 20:46
 16/18 anonim ***** válasza:
Majd egy rotweilernél próbáljátok már ki mennyit ér egy verés dolog. De remélem ütőeren harap meg mindegyikőtöket.
2017. febr. 27. 21:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Annyit ér ahogy csinálod.
2017. febr. 27. 21:35
 18/18 anonim ***** válasza:
40%

"A kutyások biztosan ismerik Cesar Millant. Ő se ütötte nevelés szempontjából a kutyát. "

Csak pont borda mögött megsarkazza őket. :D

2017. febr. 28. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!