Hogyan fürdessem majd meg a kutyát, ha fél a víztől és rögtön menekül?
Engedsz a kádba kb. 10 cm-s kellemesen meleg, inkább langyos vizet. Kutyára nyakörvet adsz, amiből nem tud kibújni. Beemeled a kádba, egyik kezeddel határozottan fogod a nyakörvénél fogva, másikkal bevizezed, mosod, öblíted.
De ha van segítséged, akkor ketten csináljátok, valószínűleg könnyebb lenne.
Kutyakozmetikus vagyok fürdettem már víztől rettegő spánielt és francia bulldogot is. Egyik sem akart menekülni a kádból.
Ilyenkor egy határozott idegen ember,idegen helyen teljesen mást tud ki váltani a kutyákból.
Van egy yorki vendégem akinél az otthon fürdetés egy pokol volt,mióta hozzám járnak a kutya sokkal jobban tűri otthon is, elsőnek bepróbálkozott mikor látta én így is úgy is megfürdetem határozottan rászóltam,meglöktem,hogy ne akarjon kiugrani a végére zokszó nélkül végig állta.
Elmondtam a gazdinak,hogy hogy csinálják illetve egy nyakörv hiába yorki rá kell rakni ahol tudok fogást találni rajta és helyre tenni. Célom az,hogy együtt működőek legyenek a kutyák,mert gyorsabban végzek velük és kevesebb stressz is éri őket.
De ha te magad szeretnéd akkor a kutya méretétől függően akár két emberes is lehet. Egy aki fogja,tartja egy pedig aki gyorsan megfürdeti.
Ha az udvaron szeretnéd akkor érdemes kerítéshez,fához kikötni a kutyust majd vödörrel meleg vizet szépen lassan, ráönteni utána átsamponozni és leöblíteni.
De tényleg egyszerűbb szakemberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!