Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan fürdessem majd meg a...

Hogyan fürdessem majd meg a kutyát, ha fél a víztől és rögtön menekül?

Figyelt kérdés
Ma játszottam a kutyával és éreztem a szőrén, hogy szinte más a tapintása, annyira összekoszolta magát a télen (kinti kutya). Tavasszal muszáj lesz megfürdetni, de az a baj, hogy brutálisan fél a víztől. Ha slaggal locsolunk már menekül a házába, ha meglát egy vizes flakont menekül, viszont esőben imád kint bőrig ázni. Menhelyi kutya, szerintem ahonnan származik ott valahogy megutáltatták vele a vizet. Ha van ötletetek hogyan lehetne mégis megfürdetni, akkor osszátok meg velem legyetek szívesek!
2017. febr. 23. 15:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Engedsz a kádba kb. 10 cm-s kellemesen meleg, inkább langyos vizet. Kutyára nyakörvet adsz, amiből nem tud kibújni. Beemeled a kádba, egyik kezeddel határozottan fogod a nyakörvénél fogva, másikkal bevizezed, mosod, öblíted.

De ha van segítséged, akkor ketten csináljátok, valószínűleg könnyebb lenne.

2017. febr. 23. 15:04
 2/5 anonim válasza:
Az előzőnek igaza van és mielőtt belvágnál a mosdatásba próbáld meg nyugtatgatni
2017. febr. 23. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Vidd el kutyakozmetikushoz.
2017. febr. 23. 15:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Előzőkhöz hozzáfűzve: Fürdetés közben ne beszélj hozzá, ne nyugtatgasd, legfeljebb határozott "nem" ha ugrál vagy ficánkol. Legyél magabiztos és gyors:)
2017. febr. 23. 15:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Kutyakozmetikus vagyok fürdettem már víztől rettegő spánielt és francia bulldogot is. Egyik sem akart menekülni a kádból.

Ilyenkor egy határozott idegen ember,idegen helyen teljesen mást tud ki váltani a kutyákból.

Van egy yorki vendégem akinél az otthon fürdetés egy pokol volt,mióta hozzám járnak a kutya sokkal jobban tűri otthon is, elsőnek bepróbálkozott mikor látta én így is úgy is megfürdetem határozottan rászóltam,meglöktem,hogy ne akarjon kiugrani a végére zokszó nélkül végig állta.

Elmondtam a gazdinak,hogy hogy csinálják illetve egy nyakörv hiába yorki rá kell rakni ahol tudok fogást találni rajta és helyre tenni. Célom az,hogy együtt működőek legyenek a kutyák,mert gyorsabban végzek velük és kevesebb stressz is éri őket.

De ha te magad szeretnéd akkor a kutya méretétől függően akár két emberes is lehet. Egy aki fogja,tartja egy pedig aki gyorsan megfürdeti.

Ha az udvaron szeretnéd akkor érdemes kerítéshez,fához kikötni a kutyust majd vödörrel meleg vizet szépen lassan, ráönteni utána átsamponozni és leöblíteni.

De tényleg egyszerűbb szakemberrel.

2017. febr. 23. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!