Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vegetáriánus kutya átszoktatás...

Vegetáriánus kutya átszoktatása a húsra?

Figyelt kérdés

5 és 1 éves kutyákról van szó. Az elé rakom a tápot és ha nem eszi meg 30 perc alatt akkor elveszem, nem működik. 5 napig csináltuk, de az 5 éves annyira legyengült, hogy fel sem kelt,a kicsi megette 4. nap, de utána neghánytatta magát.Már nyers, főtt húst is próbáltam. Zöldséggel keverve is, de nem eszi.

Most 1 hónapja kerültek hozzánk és a párom szerint betegek lesznek ha nem kapnak húst.

Akitől elhoztam ő egyik kutyájuknak sem adott soha húst és nem voltak betegek . A két öreg ami nála maradt 12,15 évesek, nem tűntek betegnek szaladgáltak.

Nem tudom mit tegyek :( Éheztetni nem akarom őket :(

2017. febr. 23. 14:50
 1/10 anonim válasza:
46%
Nem vagyok állatorvos sem kutyaveterán,viszont szerintem ha nem esznek húst akkor adj nekik zöldséget és akár szóját(csak az ugye nem olcsó) ha más magas fehérjetartalmú zöldséget nem tudsz neki adni.
2017. febr. 23. 15:01
 2/10 anonim válasza:
54%

#1 vagyok

[link]

ez egy vegáknak készült lista a magas fehérje tartalmú ételekről és valamit elfelejtettem MINDEN ESETBEN KONZULTÁLJ ÁLLATORVOSODDAL!!!!!

2017. febr. 23. 15:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Ma pl zöldséges hajdinát kaptak.

De esznek minden zöldséget,gyümölcsöt. Csak félek, hogy bajuk lesz :(

2017. febr. 23. 15:06
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Nem normális, ha a kutyák nem esznek húst. Mindenképpen etesd meg velük. A szója nem egészséges, a hús mindenképpen kell. Gyakran beválik az, hogy abba az ételbe, amit megesznek, beledarálod a húst, eleinte csak nagyon keveset, aztán fokozatosan növeld az arányt. Ha elakadsz, a BARF elvek az alapoktól csoportban érdemes segítséget kérni.
2017. febr. 23. 15:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha a nagynak 5 év alatt nem lett akkor folytasd azt a rendszert amit az előző gazdi csinált. Szerintem a kicsi átszoktatható, csak fokozatosan kell, tegyél egyre több tápot kajájába, hogy hozzá szokjon a gyomra.
2017. febr. 23. 15:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Nincs vegetáriánus kutya! Ekkora baromságot. Jól mondja a párod, káros a kutya egészségére ha nem eszik állati fehérjét! Azt meg kötve hiszem, hogy ha nagyon éhes - napokig koplal - nem eszi meg a tápot, vagy a húst.

[link]

2017. febr. 23. 15:27
 7/10 A kérdező kommentje:
Ezt a darálást megpróbáljuk. Hátha. Kicsi darabokra vágva adtam nekik a zöldséggel,de úgy nem. Hátha így.
2017. febr. 23. 15:31
 8/10 anonim ***** válasza:

Kerdezo leszogezem nem teged szeretnelek bantani!

Szamomra teljesen dobbenetes, hogy alapvetoen husevo allatot megis melyik idiota kenyszeriti zoldsegevesre. En nem tudom es a trendek nagy reszet nem is akarom megerteni, ami mostansag folyik (pl. egyaltalan vita van arrol hanyfele nemiseg letezik), de ez total szembemegy a termeszet torvenyeivel es ilyet csak az tesz aki nem szereti az allatot (leszamitva nagyon kritikus, de elenyeszo esetet mikor a kutya mindenre alergias).

Kerdesre valaszolva:

A kutya alapesetben osztonvezerelt es mint ilyen ha van barmi, amit o ehetonek gondol es ehezik meg fogja enni (lsd.: darab szar, barminemu maradek). Termeszetes, hogy kell egy atalasi folyamat, amig a szervezete megszokja az ujfele tapanyagot, ergo hirtelen nem szabad valtani, eloszor nagyon pici hussal tappal szabad probalkozni es 3-4 naponkent novelni a hust benne. Turelem es kitartas kell, viszont mindenekelott konzultalj egy orvossal, szerintem o tud segiteni nektek ebben.

2017. febr. 23. 16:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Még az embereknek is az orvosok napi 5gramm állati eredetű fehérjét ajánlanak, amit 30dkg hús bevitelével szépen fedezhetünk, nemhogy egy kutyának, ami ragadozó állat. Nincs vega kutya, macskába is csak 1 van, de ő Wegga Wegga Wegga.
2017. febr. 23. 18:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Nagyanyam fogadott be utcarol egy huskyt meg 20 eve, aki szintugy csak zoldseget volt hajlando enni, meg fozelekeket. Mar nem tudom hogyan, de atszokott a tapra es a husra. Ne nyers hussal probalkozz eloszor, hanem hokezeld a hust (fuszerek nelkul) serpenyon lepiritod, vagy kicsit megfozod es maris jobb illata lesz szamukra is, barfos kutyaknal is elofordul, hogy nem eszik meg a majat vagy valami belsoseget, uj husfelet, akkor lepiritjak nekik. Es fokozatosan adagold a zoldsegadagjukhoz, ne hirtelen valtoztass az aranyokon, mert amiatt hanyta ki. Nincs hozzaszokva a gyomra, a hus emesztesehez erosebb gyomorsav kell, es ez par nap-het, mire beall.
2022. ápr. 3. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!