Vegetáriánus kutya átszoktatása a húsra?
5 és 1 éves kutyákról van szó. Az elé rakom a tápot és ha nem eszi meg 30 perc alatt akkor elveszem, nem működik. 5 napig csináltuk, de az 5 éves annyira legyengült, hogy fel sem kelt,a kicsi megette 4. nap, de utána neghánytatta magát.Már nyers, főtt húst is próbáltam. Zöldséggel keverve is, de nem eszi.
Most 1 hónapja kerültek hozzánk és a párom szerint betegek lesznek ha nem kapnak húst.
Akitől elhoztam ő egyik kutyájuknak sem adott soha húst és nem voltak betegek . A két öreg ami nála maradt 12,15 évesek, nem tűntek betegnek szaladgáltak.
Nem tudom mit tegyek :( Éheztetni nem akarom őket :(
#1 vagyok
ez egy vegáknak készült lista a magas fehérje tartalmú ételekről és valamit elfelejtettem MINDEN ESETBEN KONZULTÁLJ ÁLLATORVOSODDAL!!!!!
Ma pl zöldséges hajdinát kaptak.
De esznek minden zöldséget,gyümölcsöt. Csak félek, hogy bajuk lesz :(
Nincs vegetáriánus kutya! Ekkora baromságot. Jól mondja a párod, káros a kutya egészségére ha nem eszik állati fehérjét! Azt meg kötve hiszem, hogy ha nagyon éhes - napokig koplal - nem eszi meg a tápot, vagy a húst.
Kerdezo leszogezem nem teged szeretnelek bantani!
Szamomra teljesen dobbenetes, hogy alapvetoen husevo allatot megis melyik idiota kenyszeriti zoldsegevesre. En nem tudom es a trendek nagy reszet nem is akarom megerteni, ami mostansag folyik (pl. egyaltalan vita van arrol hanyfele nemiseg letezik), de ez total szembemegy a termeszet torvenyeivel es ilyet csak az tesz aki nem szereti az allatot (leszamitva nagyon kritikus, de elenyeszo esetet mikor a kutya mindenre alergias).
Kerdesre valaszolva:
A kutya alapesetben osztonvezerelt es mint ilyen ha van barmi, amit o ehetonek gondol es ehezik meg fogja enni (lsd.: darab szar, barminemu maradek). Termeszetes, hogy kell egy atalasi folyamat, amig a szervezete megszokja az ujfele tapanyagot, ergo hirtelen nem szabad valtani, eloszor nagyon pici hussal tappal szabad probalkozni es 3-4 naponkent novelni a hust benne. Turelem es kitartas kell, viszont mindenekelott konzultalj egy orvossal, szerintem o tud segiteni nektek ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!