Ezt hogyan tanították meg ennek a kutyának (link alább)?
Azt még el tudom képzelni, hogy a pisztolyt jelző kéz és a mozdulat láttára a kutya mondjuk eldobja magát vagy lefekszik, vagy ilyesmi, de ezen a kutyán látszik, hogy tudja, miről van szó, hogy agonizálnia kell. Még a fejét is hátradobja, összecsuklik, egy picit vergődik. Ezt hogyan tudatosítják benne? Egy kutya tudja, mi az, hogy halál? Mármint nyilván mondjuk, ha meghalna a szeme előtt a gazdája, feltűnne neki, hogy valami nagyon más, és talán még fel is fogja, hogy a gazdi életének vége (vagy akárki, akármi életének vége), és nem csak azt látja, hogy nem mozog. De tudja, mi megy végbe? Mert ezen a gifen eléggé úgy tűnik. Vagy hogy van ez?
Valószínű ez a kutya valami ingerre ilyen választ adott, amit a gazdi kihasznált és mindig rájutalmazott. Pl. a szégyeld magad trükköt általában úgy szokták tanítani, hogy egy kis darab celluxot a kutya orrára ragasztanak és amikor odapiszkál akkor jutalomfalat. Ezt megcsinálják sokszor (kutya függő, hogy mennyi idő alatt kapcsolja össze a jutit a mozgással). Aztán már ragasztó nálkül is odapiszkál a jutifali reményében és ilyenkor megy a dicséret. Szóval valami hétköznapi eseménynél csinálhatta ezt, amit a gazdi jutalmazott és utána hozzátette a parancsot. Pl. valaki a meghajlás trükköt reggelente kapja el, amikor a kutya nyújtózkodik.
Valamennyit tudnak a halálról, de nyilván nem olyan szinten, mint az emberek. Pl. kutyamama kiskutyája halva születik/ vagy meghal szülés után azt a kicsit próbálja elásni, tehát tudja, hogy már nem él.
Igen, a pavlovi reflexet ismerem, de azért elég nehéz egy ilyen reakciót elkapni. :D Vajon mire reagál így egy kutya?
Köszi a választ. :)
Jó, de ezekben a videókban szereplő állatok egyáltalán nem élik át, csak a hátukra fekszenek, amiért jutalmat kapnak...
Az, hogy lelövik és halottat tettet, nekem is feltűnt, nem arra voltam kíváncsi, milyen trükk, hanem annak a mechanikájára, hogyan tanítják meg és hogyan fogja fel a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!