Ebben az esetben váltsak inkább nem-gabonamentes tápra?
Prémium minőségű tápot kap a kutyám, de a széklete elég puha (nem folyós/híg). Az állatorvos azt mondta, hogy kevés rostot eszik.
Nézegettem a tápokat és láttam, hogy a gabonamentes tápokba inkább a burgonya vagy a borsó a helyettesítő. Találtam egy szintén prémium tápot, amiben búza és zab van (10%). Érdemes lenne átváltanom rá vagy maradjak a gabonamentes tápoknál?
Inkább a zsír lehet túl sok a tápban. Kap-e valami nasit a táp mellé?
Én azt tapasztaltam, hogy tökmindegy, mit adok a kutyának, nyers húsos csont, gabonamentes vagy gabonás táp, ha túl zsírosan eszik, akkor híg a végtermék.
Milyen tápot kap?
CSIRKÉS PLATINUM NATURAL:
Összetétel: friss csirkehús (70 %), tört rizs, csirkezsír, kukorica (genetikailag nem módosított), szárnyas húsliszt, hidrolizált szárnyashús, répamelasz, szárított almavelő, lazacolaj,
hidegen sajtolt lenmagolaj, hidegen sajtolt olívaolaj, zöldhéjú kagyló kivonat, máriatövis mag, szárított édeskömény, sarsaparilla gyökér, szárított zeller, szárított articsóka, sarkantyúka, kamillatea kivonat, pitypang, szárított encián, yucca, kálium-klorid
Analitikai összetétel Nyersprotein 26,0 %, nyerszsír 16,0 %, nyershamu 6,9 %, nyersrost 2,0 %, kalcium 1,5 %, foszfor 1,0 %, nedvesség (természetes nedvességtartalom)18,0 %"
Ez a 70% friss hús tök csábítóan hangzik, de ne felejtsük el, hogy a friss husi nagy része víz. Hogy valami iránymutatást láss, a nosalty.hu szerint 100g csirkemell filé 76g vizet és 21g fehérjét tartalmaz. És bár látszatra rengeteg ebben a tápban a hús, a fehérjetartalma mégis alacsony.
Nyilván kutyája válogatja, de tapasztalatom szerint a fehérje hiánya is le tudja lágyítani a székletet: az enyémnek 3 hónapig kellett 25%-os fehérjetartalmú mindenmentes tápot ennie, rengeteget tojt és lágyat. 30% fehérjetartalom körül már rendben van a széklete - burgonyás táp mellett is.
Ha az N&D bejön, az lehet a 30% fehérjetartalma miatt is, ha meg nem, akkor lehet a 18% zsírtartalma miatt, ahogy az előző mondja (csirkés low graint néztem).
16% zsírtartalom elég magas szerintem!
Trükközhetsz egy kicsit azzal is, hogy veszel egy aránylag normális tápot és ráteszel egy kis főtt/párolt csirkehúst (nem kell teljesen puhára készíteni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!