Beteg lehet a kutyám vagy ez normális?
Figyelt kérdés
Mostanában úgy tűnik mintha fogyott volna. Megtapogattam és a gerince meg a bordái jól kitapinthatóak még a nagy bundájától is. 30 kiló körül van, nemrég múlt 1 éves, mostanában kicsit kevesebbet eszik. Mondjuk úgy hogy napi 4 maréknyi jó minőségű (még junior) tápot eszik, pár hónapja még többet evett. Többet nem akar enni habár minden nap jól megtömöm jutalom falattal is. A viselkedése nem változott, energikus, jókedvű. Most select goldot kap, juniort, de nemsokára átállunk a brit premium adult tápra. Nem kevés amennyit eszik? Baj ha kitapinthatóak a csontjai? (Már kiskorában sem volt jóevő, most sem túlzottan zabagép)2017. febr. 16. 23:30
11/14 A kérdező kommentje:
Akkor mia az apám faxát adjak neki? A húst nyersen nem eszi huzamosabb ideig, főve sem. És amúgy sincs bennük elég vitamin. A maradék nem kutyának való, nekem eut ne próbáld bemagyarázni...
2017. febr. 17. 17:02
12/14 anonim válasza:
De még mindig nem tudjuk a fajtáját amúgy a kutyusnak...sokat segítene.
13/14 A kérdező kommentje:
Keverék
2017. febr. 17. 20:41
14/14 anonim válasza:
Értem , nekem tacsi-ismeretlen kevérékem van, a száraztápot kerüli..aszpikosat is csak valamivel elkeverve eszi. De a házi kosztra van ráhangolva, igazából ők nagyon szeretik a maradékokat. Nem kell több 10e. ft-ért tápot venni, mert nem eszi meg. Nem lesz hasnyálmirigy gyulladása , meg gyomor baja, amit ott hagy előtte megszagolja..ugyan ez van a maradékkal, a bolognait sem eszi meg ha nem tetszik neki szagra pl a fűszerek miatt. Ők nem annyira igényesek, én ezt tapasztaltam/tapasztalom. Az enyém most 7 éves, egyedüli problémája, hogy epilepsziás (talán emiatt is kényesztettük el) , semmi mással nem kellett eddig orvoshoz vinnünk az oltásokat meg betört körmöt leszámítva. Vidám játékos kutyus..aminek pl már hűtő szaga van ott hagyja, én egyből kidobom és adok neki olyat amit szeret (ha nincs más alternatív állateledel). Vitaminokat pedig ugyan úgy hasznosítja pl mint mi az ételből, csak neki talán alacsonyabb a gdi-je mint egy embernek, így több kerül a szervezetébe. Maradék alatt pedig nem ehetetlen ételt értünk. Persze legyen egy alap étrendje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!