Hogy lehet, egy kutyát kisgyerekhez szoktatni?
Volt már ehhez kapcsolódó kérdésem.
Nővéremnek most fog születni gyereke, de én szeretnék a menhelyről egy kutyát. Gyakran szeretne haza járni vele. Még baba addig nem lenne gond, de amint mászkál, biztos érdekelni kezdi a kutya.
Szóval, még nagy lesz a kicsi, addig hozzá tudnám szoktatni a felnőtt kutyát a kisgyerekekhez? Ha igen hogyan?
Segítsetek! Így tudnék kutyát csak menteni a menhelyről! Kölyköt nem nagyon akarok.
Alap, hogy kutyát gyerekkel - vagy fordítva - nem hagyunk együtt felügyelet nélkül PONT(.)
Főleg, ha ezt a kérdést fel kell tenned.
Ilyen esetben én a kutyát mindennemű kezdeményezéstől tiltanám, hogy megértse, a gyereket én birtoklom, és semmilyen formában nem engedem át, ezért nem játszhat vele, nem kergetheti, ha az futkos, ha pedig netán agresszivitásnak adja a jelét, akkor azt megbánja (persze esetemben ez elméleti lehetőség).
A kutya rangsorban tölt be pozíciót. A gazda és/vagy a többi felette álló dolga, hogy ne kerülhessen olyan helyzetbe, ahol egy nála alacsonyabb helyre sorolható olyat tegyen, ami számára az ő rangjának a megkérdőjelezése, mivel ők nem tudják értelmezni, hogy a főnök rokona.
Egyébként pedig a kisgyereket is a kutyához kell(ene) szoktatni, hogy mit szabad, és mit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!