Ti melyiket választanátok és miért? Erdélyi kopó, vagy beagle?
Erdélyi kopót és egyszerűen csak azért, mert nincs minden sarkon, mint a beagle, meg ugye mégiscsak magyar fajta.
Mivel nagyobb, komolyabban tudnék vele canicrossozni, mit a beaglelel(nagyon tetszik ez a sport, de sajnos nincs hozzá olyan kutyám, akivel versenyszerűen tudnám űzni :( )
De nagyon hasonlóak egymáshoz, a méretükön és a színezetükön kívül nem igazán különböznek.
Nem tudok igazán dönteni.
Erdélyi kopót választanék azért, mert a nagyobb kutyákat jobban szeretem.
Beagle-t viszont meg azért választanék, mert így megmenthetném attól, hogy kísérleti kutyaként végezze egy gyógyszeripari laborban. És nem utolsó sorban azért is, mert eddigi tapasztalataim alapján imádni valóan játékosak, és szeretetéhesek.
Off A kísérleti beagle kutyákat nagyon szigorúan elzártan tenyésztik. nem egy útszéli tenyéztőtől fogják vásárolni, aki kiállításra hordja a kutyáit......Ott nagyon fontos a vérvonal ismeretsége, tisztasága. Egy bizonyos vérvonalé.
On
én biztos, hogy az erdélyi kopót választanám a mérete a kinézete miatt. Beagle kutyám már volt.
Igazából mi sem nagyon tudunk dönteni.
Panelban lakunk, ezért kicsit jobban hajlok a beagle felé.
Nem tudom, számít-e a választásnál az a tényező, hogy míg beagle nagyon sok van, felkapott fajta , addig az erdélyi kopó esetében már szinte fajtamentés lenne , ha bevállalnád!
Az erdélyi kopó jelenleg a legveszélyeztetettebb helyzetben lévő, Magyarországról származó kutyafajta.
Jómagam egyébként ettől függetlenül is a kopót választanám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!