Gazdi halála után hova lehet vinni a kutyákat?
4 kutyáról van szó. 3 befogadott,(2 nagytestű,1közepes) 3,6,7 éves keverék és egy fél éves törzskönyvezett Akita.
Külföldről utaztunk haza a temetést intézni és kedden utazunk vissza, tehát sűrgős lenne. Hírdetem az interneten,de mindenki csak kölyköket keres. Menhely? Van esély új gazdára?
Az akitát befogadjuk.
Hiába fogadja be ha van elővásárlási joga a kutyára szerződés szerint. A kutya gazdát vállt, tehát a tenyésztőnek jelenteni. Az, hogy a tenyésztő ígényt tart rá van nem az az ő dolga. De bármikor pert indíthat a befogadó ellen amit meg is fog nyerni.
Az tény, hogy az utolsó mondat fölött átsiklottam de mindenkivel megesik néha. Ettől függetlenül a tenyésztőval mindenképp kell beszélnie a kérdezőnek.
A kérdezőnek pedig részvétem.
Öröklés esetében pedig nincs elővásárlási joga a tenyésztőnek csak adásvétel vagy ajándékozás esetében.
A másik háromnál pedig ki kell deríteni kitől fogadta be a gazda és megkeresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!