Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kibújik a kutyám a nyakörvből,...

Kibújik a kutyám a nyakörvből, rátehetek állandóra a kertbe is hámot?

Figyelt kérdés

2017. febr. 7. 20:38
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nagyon merges vagyok ra most a tobbszori szokese miatt. A fojtja pedig "j"-vel irando.

Nekem a kutya funkcionalis. Orizze a hazat, azert tartom, nekem nem tars meg gyerekpotleknak kell mint a kutyasok legtobbjenek.

Utana olvastam ennek a szokesnek es ott is ezeket irtak h tiltani kell neki sok mindent es minden nap foglalkozni vele.

Mostantol igy lesz, hiaba nincs ra sok idom meg kedvem.

Erre a keress neki rendes gazdat csak annyit mondanek, h tessek elmenni egy kutyamenhelyre es megnezni a sok tucat kutyat osszezarva, acsarkodva, nyakig hugyosan a hidegben tartva.

Nalunk tiszta bundaval, meleg hazban fekszik, premium tapot kap, dögönyözzük, simogatjuk, dédelgetjük, erre meg elszökik a kis ku rva...

De mostantol fogva lesz. Ha ezt akarja...

2017. febr. 8. 18:56
 12/14 anonim ***** válasza:
Neked nem való kutya.Neki nem prémium táp kell meg simi,hanem hogy tényleg szeressék és foglalkozzanak vele.A kutyád azért szökik mert számára nálad ugyanolyan rossz és unalmas mint a menhelyen,ennyi.
2017. febr. 8. 19:36
 13/14 anonim ***** válasza:

A szökéshez:

1. Úgy kell megcsinálni a kerítést, hogy képtelen legyen kiszökni (vagy átmenetileg lehet tágas kennelben tartani, ahol a háza is van, és alul-felül fedett, de csak míg nem tudjátok felügyelni, nem folyamatosan).

2. A kutyának nem csak a simi, kaja, meleg ház a lényeg. Szükséges számára a következetes nevelés, tanítás általi agyi lefárasztás, a napi séta során a fizikai lefárasztás, a más kutyákkal ismerkedés, játék, lehetőleg napi szinten, a gazdával való minél több közös program, pl. kirándulás, kutyaiskola stb.

2017. febr. 8. 20:40
 14/14 anonim ***** válasza:

Persze, ilyenkor a hám jó alternatíva.

Fontos, hogy tegyél rá bilétát is, így ha kiszökik (az most másodlagos, hogy miért) látják, hogy gazdás és értesíteni tudnak!!!! Az nem elég, hogy van rajta nyakörv vagy hám...Sajnos tapasztalat, hogy még a kutyások is lesz.rják a kóborló/elveszett kutyát, ha nincs bilétája!

Arra figyelj, hogy a hám ne legyen túl laza, mert akkor könnyebben felakad vele valahova és ki is tud bújni belőle.

A többit itt már többé-kevésbé kifejtették előttem. Foglalkozz vele többet (ha minden nap elviszed egy körre sétálni, neked is jól fog esni), javítsd/erősítsd a kerítést, ahol kell és ha ÉPP rajtakapod, hogy ki akar valahol menni, akkor nagyon szidd le.

2017. márc. 8. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!