Mennyire, kíméljem "beteg" kutyámat, vihetem így hétvégén kutyasuliba?
Tegnap voltunk állatorvosnál a doki szerint egy beteg kutya nem így viselkedik túl eleven de azért megmérte a lázát és hőemelkedése van, illetve megy a hasa.
Táplálékallergiára tippel.
Eszik, kedve jó, állandóan játszana csak hamarabb elfárad, egy örökmozgó németjuhászról van szó.
Erdekes, mert taplalekallergia miatt nem lesz hoemelkedese egy kutyanak.
En a hoemelkedes, es hasmenes miatt azert a biztonsag kedveert kihagynam ezt a hetveget a kutyasuliban.
Érdekes diagnózis.
Allergiára nem szokott láz lenni. Amíg hasmenése van,és hőemelkedése, ne vidd iskolába.
Emellett pedig másik orvosnak is meg kellene néznie a kutyát. Talán az meg is vizsgálja, nem ránézésre tippel. Hasmenés és hőmérséklet változás nem az egészséges kutya jellemzője.
2-es vagyok.
Amíg egy kutya nem egészséges, nem illik megfertőzni az iskolába járókat.
Kisvárosban lakunk kb. a 3.-ik orvosnál tartunk még ő tűnik a legjobbnak.
Kiskorában bélgyulladása volt azóta fél-háromnegyed évente előjön a hasmenéses időszaka, volt már vér,-bélsárvizsgálat nem találnak semmit.
Hasmenés annyit jelent, hogy nem űrit többször mint szokott hanem az étkezések utáni bélsara lágy, kenőcsös állagú.
Ezért gondolt a doki pontosabban ételintoleranciára.
Őrző védőre vinném az egyéni foglalkozás, nem találkozik más kutyákkal és a suliban nem kakil és pisil sose.
Mit adsz neki enni? Váltottál-e ételt a lágyabb széklet miatt?
Bélgyulladása van, ha még hőemelkedés is jár hozzá.
Egy nem teljesen egészséges kutya nem olyan , mint az egészséges. Hőemelkedés pedig nem az egészséges kategória.
A kiképződet kérdezd meg, ebben az esetben fogadja-e a kutyát?
Ha én lennék a kiképző, nem fogadnám. Mivel nem tuti , hogy miért vannak a tünetei a kutyádnak, az öv-n használt felszerelésekkel akár meg is lehet fertőzni más kutyákat, amelyek ugyanazt az eszközt használják.
Nálunk, akinek akár csak egy IPO vizsga a cél, az saját fogóeszközöket használ, nem a közöset öv-ben.
Állatorvost és a kiképzőt is megkérdeztem, ők igent mondtak.
Inkább magánvéleményre lennék kíváncsi, hogy mi a jobb ebben az esetben, szegényke már nagyon unja magát pedig otthon van labdázás, engedelmes, meg trükk tanulás.
Etetés:
A legutóbbi bélgyulladása után leálltunk a tápról és főzök neki de az utóbbi időben csak csirkét tudtam szerezni. Nem kapott mást csak amit szokott (rizs, csirkemell, pulykanyak, nagyon kevés máj) eddig a főtt kaja tartott a legtovább hasmenés nélkül.
Valószínű visszaállunk bárányos tápra.
Ha a főtt a bejövő, rizs teljesen szétfőzve. Májat próbáld kiiktatni. Főzzél sárgarépát is bele.
Hasnyálmirigy működést néztek?
Második hasmenése után megnézettük mivel hajlamosak erre a betegségre, de rendben volt.
A betegsége egyszer sem viselte meg állandóan játszana, jókedvű kutyus.
Most rendeltem neki brit care hipoallergén bárányos tápot, mert arra is gondoltam mi van ha a csirkehústól telítődött a szervezete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!