Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Beázott a kutyus háza. Mit...

Beázott a kutyus háza. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Leszigeteltem a nagy hideg előtt körbe a házát nájlonnal, a tetője rendben volt. Belul szalma és rongyok. Most azonban kezdett olvadni ez a sz.ros hó és beázott a házikója. Azóta (2napja) a háza tetőjén áll vagy fekszik. Félek, hogy megfázik.

Nem tudon sajnos a teraszra hozni vagy a házba. mert anyu nem engedi.

És mivel sok kóbor kutya mászkál az utcán es a szomszédunk kertjében, ezért láncon van, mert félek, hogy egymásnak ugranak vagy nehogy elkapjon tőlük valamit.

Tudom, lehet kövezni, hogy ez nem jó, de rendszeresen sétálok vele és mindent megadok neki, nincs szó állatkínzásról.

Arra gondoltam, hogy teszek be neki száraz rongyokat és arra rá tud feküdni. De ez is átnedvesedik... sajnos szalmát nem tudok honnan szerezni, az a kevés ami volt, azt betettem, de ugye vizes lett.

2017. febr. 3. 15:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%

Akkor a másik kutya szabadon van vagy az is meg van kötve? Mert ha szabadon van, oda tud menni a láncon lévő kutyához, tehát innentől kezdve értelmét veszti a láncon tartás.

Az megint más kérdés, hogy ha nincs szocializálva a kutya, miért hoztok mellé másik kutyát, de ez szintén nem indokolja a kutya láncon tartását, akkor szoktassátok össze őket.

Egyébként nem valószínű, hogy pont a teraszra végezné a dolgát, de ha anyukád ettől fél, akkor kerítse el a teraszt, ne a kutya legyen megkötve...

2017. febr. 3. 16:00
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
Szegény kutyus, milyen ostoba gazdákkal van megáldva..
2017. febr. 3. 16:08
 13/19 anonim ***** válasza:
Nálunk van vodor meg lapat és minden héten legalabb 3x felszedjuk a kakit. Ez ezzel jar mar bocs ... nemhiszem h a kutyat kene buntetni mert kakilni mer.
2017. febr. 3. 16:10
 14/19 anonim ***** válasza:
52%

Nylonnal nem jó "szigetelni". A ház nem tud belülről száradni. Kicsapódik a víz, amit pl a kutya a nedves szőrével bevitt. A tetejére szerezz valahonnan egy megfelelő méretű linóleumot és azt szögeld rá.

A kutyák szeretnek a házuk tetején heverni.Ha fázik, úgyis behúzódik a házába.

2017. febr. 3. 19:18
 15/19 A kérdező kommentje:

Bement a házába és nem.olyan vizes belülről, mint azt gondoltam. Lefeküdt a pokrócára és nincs semmi baja.

Nem kell egyből letámadni. Más kutyája is van láncon, ha nem tudja máshogy megoldani. Mindkettő azon van. Az meg hogy hogyan tartom őket és ki milyen állatkinzó, az legyen az én bajom. Régen is tartották láncon a kutyákat, mégsem volt semmi bajuk. Nem látom az enyémen sem ,hogy szomorú lenne és nem csak akkor boldog, amikor sétálunk, hanem mindig. Mindegy gondoltam is, hogy ez lesz és lerohantok. Hagyjuk is. Köszi a válaszokat.

2017. febr. 3. 20:06
 16/19 anonim ***** válasza:
93%
Az nem kifogás, hogy más kutyája is láncon van. Törvény írja a elő hogy tilos kutyát láncon tartani. Az meg, hogy mi volt régen, szintén nagyon gyenge kifogás, nem a múlt században élünk. Nem tudjátok máshogy megoldani? Azt hogy legalább a kertben szabadon járhassanak? Próbáltad már egyáltalán összeszoktani a két kutyát, vagy csak ennyivel el van intézve, hogy láncra verve élik le az életüket, csak mert anyád nem akarja, hogy a teraszra piszkítsanak? Minek kellett akkor kutya, ráadásul kettő, ha nem tudjátok megfelelően tartani őket?
2017. febr. 3. 20:17
 17/19 anonim ***** válasza:
87%
Rakd magad láncra te nyomorék. Nem még te vagy felháborodva hallod... :D Kutyának meleg kell, mozgás, a gazda közelsége..El tudom képzelni ezek után milyen moslékot esznek azok a szerencsétlenek, meg milyen orvosi ellátást kapnak... Úgy sajnálom az ilyen szerencsétlen állatokat, ha jobb helyre születnek még jó életük is lehetett volna.
2017. febr. 4. 08:31
 18/19 A kérdező kommentje:
Ti vagytok a nyomorekok. Nem nyitok vitat.
2017. febr. 4. 16:05
 19/19 anonim ***** válasza:
Örülj, hogy eddig nem jelentett fel senki, remélem hamarosan megteszi valaki. Ismerd el, hogy nem megfelelően tartod a kutyákat, ne neked álljon még feljebb.
2017. febr. 4. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!