"Veszélyes" kutya az utcán?
Az utcánkban az egyik társasház lakója tart egy kisebb méretű kutyát. Ezzel nem is lenne gond, de rengetegszer van kinnt az utcán a kutya, legtöbbször felügyelet nélkül. A kutya folyamatosan olyan házak kerítésénél van ahol más kutyák is vannak, ezért azok ugatnak órákon át. Ha pedig valaki esetleg arra sétáltatná a saját kutyáját akkor nekitámad. Agresszíven, nem játékból. A kutya emberre ártalmatlan, egy kb 3-5 kg közötti keverék, de például egy kisgyereket meg tud sebesíteni.
A gazdájával már beszéltem erről, nem tesz semmit. Én a kutyámmal séta közben is tanulni szoktam amég el nem érünk egy nyugisabb helyre, sőt néha a halti is rajta szokott lenni sétánál. Amikor pedig halti van a kutyámon és a másik úgy támad akkor ő 'védtelen' és sokkal sérülékenyebb. Persze tehetném azt, hogy elengedem az én kutyámat is de nem hiszem, hogy az lenne a megoldás. Ráadásul az enyém legalább 10szer nagyobb mint a másik. Hiába van jól szocializálva és képezve, ha egyszer veszélyben érzi magát akkor védekezni fog és félek ha elengedném, komoly károkat tenne a másikban. (Soha nem volt probléma más kutyával, emberrel vagy akár gyerekkel. Az egyik legnyugodtabb, legbarátságosabb kutya a környéken. )
Mivel a gazdáját nem érdekli, én pedig nem szeretnék kárt tenni a kutyában ezért egy másik megoldást keresek.
Kihez fordulhatnék ezügyben? Jegyző? Gyepmester?
Ilyen esetekben én szoktam intézni a dolgot, én zavarom el a kutyát úgy, hogy utána sokszor ne akarjon még próbálkozni, nem a sajátjaimra hagyom. Falun lakok, itt elég sok az ilyen kutya, amit kiengednek. De ismernek és nem is jönnek a közelünkbe.
Egyébként jegyzőhöz fordulhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!