Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyek?

Zsír Áf kérdése:

Milyen kutyát vegyek?

Figyelt kérdés

Lányom 8 éves fiam 2. Egy pici termetű kislány kutyát szeretnék venni lányomnak. Én a yorkira gondoltam...., amit lehet húzni, vonni, fésülni, símogatni, babusgatni.

Persze a fiam meg nyúzni...

és nem harap vissza...

kertes házunk van így ha nagyobb egy picit az sem baj, csak ne legyen agresszív... bírja a kiképzést.

Fiam szinte macska őrületben van, én nem szeretem a macskákat így az kilőve...

Segítségeteket kérném...

Köszönöm...

2017. febr. 1. 15:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom neked a plüss kutyákat!
2017. febr. 1. 17:29
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus...

Na tehat: napi 3 seta, haromhavonta kozmetikus, minosegi tap, idonkent nagyobb kirandulasok.

A kutya nem jatek nem arra valo es nem is boldog ha valaki fesulgeti meg ilyenek. Ha a lanyod kutyat akar es nem jatekszert vagy ahogy te mondod jatszotarsat es te is hajlando vagy kutyakent banni vele esetleg. Amugy a plusskutya tenyleg megfontolando...

2017. febr. 1. 19:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha csak a lányod szeretne kutyát és a többi családtag nem, akkor ajánlom figyelmedbe: [link]

Ha kész vagy TE a kutyával járó dolgokat (séta/etetés/állatorvos/szarszedés/stb.) akkor vedd semmisnek és maradok a beagle, esetleg spániel ajánlásánál.

2017. febr. 1. 19:30
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A yorkie terrier, kisgyerek mellé nem is ajánlanám. Pörgős, mozgékony, akaratos, nagy mozgásigénnyel. Nem húzni-vonni-babusgatni való.

Akkor már inkább bichonok. Természetesen ezek a kistestű kutyák kizárólag lakásban tarthatóak, napi többször kiengedéssel a kertbe, és legalább napi egy sétával.

Kisgyerekek mellé én a következőképpen választanék kutyát: vagy menhelyről egy közepes méretű, már felnőtt és ismert természetű, nyugodt, barátságos kutyát;

ha fajtatisztát, akkor labradort, golden retrievert, közép uszkárt, berni pásztort.

Agresszív normális nevelés esetén nem lesz, a kutyát is nevelni kell és a gyerekeknek is meg kell tanítani, hogy ha a kutya eszik, alszik, nem piszkáljuk; valamint ha a kutyának elég a babusgatásból, "nyúzásból" és arrébb akar menni, elengedjük és békén hagyjuk!

2 éves gyereket semmilyen kutyával nem hagyunk felügyelet nélkül még, ez alapvető. Ha ezt nem tartják be, a legbirkább kutya is odaharaphat, ha a finomabb jelzéseit figyelmen kívül hagyják.

Gondold át, neked mint felnőttnek, mennyi időd, energiád és kedved lesz a kutyához; napi sétára, nevelésre stb. Ez alapján válassz kutyát.

2017. febr. 1. 21:34
 15/15 anonim válasza:
Egy kutya olyan mint egy gyerekre. Gyerek mellé csak felügyelettel való.Ahogyan figyelsz minden percben a gyerekedre ugyanúgy kell a kutyára is nem lehet figyelmen kívül hagyni.Szét kellene osztanod egyenlően a figyelmed azaz mindenkinek kevesebb jutna.A "nyúzás" szó alatt meg ha a kutya bordái közé nyúl mert hát még kicsi a fiad nem tudja teljesen hogy mit csinál akkor még az orvosnak is fizethetsz.Semmiképp nem ajánlom csak ha a gyerekeid mellet akarsz kutyát sétáltatni,oltásra vinni,tanítani,és foglalkozni valakivel mert nincs jobb dolgod.
2017. febr. 2. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!