Vadász által kilőtt kutyák?
Egyre többet hallani ilyen esetekről.
Tényleg rettegve kell erdőben, mezőn kutyát sétáltatni nehogy lelőjék? És mi van ha legközelebb egy kisgyereket lőnek ki? Én teljesen felháborítónak találom hogy a gazdik jelenlétében ilyen megtörténhet, és akkor még a vadászoknak áll feljebb!
Régen annyit kirándultunk de most ha nagy ritkán elmegyünk folyamatosan a kutyákat kell figyelnem és azon feszülve figyelek minden bokrot, zajt nehogy nyúlnak nézzék őket.
Ti mit gondoltok erről?
Nagyon sok érdekel válassz jött, és úgy látom azért nagyjából mind egyetértünk.
23:16 válaszában van szerintem egy valamiféle megoldási lehetőség, hogy legyenek kijelölt részek ami vadász terület, kutyával tilos, vagy fokozottan figyeljenek. De akkor az tényleg legyen jelezve, mert amit többen is írtatok, mi van ha kis gyerekek rohangálnak, játszanak?
És persze előfurdalhat hogy a vadász jogosan lövi ki a kutyát mert az épen űzte a vadat, de én személy szerint ott is szigorítanám a szabályt, mert lehet hogy az egy kidobott szerencsétlen kóbor kutya, vagy egy gazdáitól kicsit eltávolodott sétáltatott kutya vagy egy elszökött kutya akit nagyon keresnek. És itt a 23:05-nek igaza van, hogy nem szerencsétlen kutya tehet róla hogy egyedül kell túlélnie. Szerintem csak akkor szabad lőne ha a kutyáról biztos info van, hogy ő egy kóbor, vad kutya. Ha meg van gazdája akkor fizettessék ki vele a károkat.
10:13 választ nem nagyon értem. Milyen ügynek járjunk a végéré, itt csak arról beszélünk, hogy annyi ilyen hírt hallani hogy már félve sétáltatunk kutyát. Konkrétan senki sem hibáztatunk, hisz a vadász is egy szakma, azt hibáztatjuk aki visszaél ezzel és kilövi az ember barátját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!