Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyámnak egy egész érdekes...

A kutyámnak egy egész érdekes evési szokását figyeltem meg. Mit gondoltok miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Megfigyeltem, hogy amikor szárazat adok neki, minden fajtát csak az elején fogyaszt lelkesedéssel, amíg új, utána kéreti magát, vagy nem akarja (olyankor nem kap mást sem). De most találtam egy jó összetételűt, ami tetszik a Premiere tápot és abból bevásároltam 3 db 1 kilós zacskóval.

Szárazat kézből eszik a házban (kinti-benti kutya). Ez nem gond, nagyon szeretem így etetni, viszont most vagyunk a kéretős-fanyalgós fázisban. Ha egyedül vagyunk, akkor nem eszi vagy csak keveset. Viszont amikor eljön a legjobb barátnőm, akivel jóban van (mert amúgy nem túl barátságos kutya), és ugyanúgy etetem úgy eszi, mint az angyal ugyanazt!

Röviden: amikor ketten egyedül vagyunk és tartom a tenyeremben akkor fanyalog, amikor itt a barátnőm, akkor falja (az én tenyeremből is és az övéből is)!

Nem értem, de meg akarom érteni miért.

2017. jan. 30. 22:26
 1/2 anonim ***** válasza:
60%
Ennek az az oka, hogy téged tekint falkavezérnek. A barátnődet a falka tagjának csupán, nyilván látja, hogy vele is "dominánsabb" vagy. Őt viszont saját maga előtt tartja a rangsorban, ezért eszi gyorsan a kaját, ha ő ott van, mert előle el kell enni jó gyorsan.tőle azért fogadja el, mert maga fölött állónak tartja. Szerintem azonban ne rendszeresen etesd kézből, mert utána képes csak úgy enni. ha nagyon nem eszi, rakd el előle azt amit 10 perc alatt nem evett meg,és másnap csak ezt a maradék tápot add. Utána megint lehet nagyobb adagot adni, de nem teljes adagot. Ha azt is megeszi, utána kaphat már teljes adagot, és onnantól normálisan kezd el enni. Tehát etetés: max. 10 perc!! Sok sikert!
2017. jan. 30. 22:36
 2/2 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam! 😀 Köszi a választ!
2017. jan. 31. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!