Melyek ma a legnépszerűbb kutyafajták?
Német juhászkutya, Labrador retriever
Magyar vizsla, Beagle
Yorkshire terrier, Chihuahua
Szerintem ők elég divatosak manapság.
Plusz, kutyát nem divatból veszünk.
Amúgy a legnépszerűbb kutyák a mopsz, yorki, a bichonok, nagytestűek közül pedig a golden retriever, border collie, a husky, és a "harcikutyák" (boxer, staffi, ilyenek)
Egyébként nem az a rossz, hogy sokaknak vannak ezek a fajták, hanem, hogy túl vannak tenyésztve és sok közülük idegbajos meg mindenféle betegségük van és túlzásba viszik a standard által előírtakat. Például a német juhásznak már a földet súrolja a hátsója, a bulldogoknak és a mopsznak nincs orra, a tacskóknak lába és minden második beagle meg retriever vmilyen örökletes betegségben szenvednek(epilepszia, dysplasia, rák).
Szerintem a mai világban legjobbak a keverékek, azoknak talán nincs annyi bajuk, meg nem mondja mindenki, hogy a szomszédnak is ilyenje van ..
Azt, táskában kutyát hordani, persze!
Egyébként mint mondtam, nem terveztem kutyát venni, német juhászom van jelenleg, csak amolyan közvélemény kutatásnak szántam.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!