Van egy 5 hónapos fiú yorkim, és szeretnék venni hozzá egy kislányt, hogy ne legyen egyedül. Mit tegyek, hogy ne párosodjanak, csak később kb. 3 éves korukban?
Csak hozzátenném, hogy a tüzelőbugyit sétáltatáshoz használják, nem nyújt egész napra kellő védelmet.
Hát, addig ugyan kínszenvedés lesz a kutyáknak, de ha valakinek ez bejön... amúgy tényleg vannak fogamzásgátlók, de ezt ne használtasd a kutyával három évig, az rettentően hosszú idő. Szerintem egyszerűbb lenne három éves korában befedeztetni, de ez csak magán vélemény. De sajnos én tudok olyanról, hogy egy kutya három évesen elpusztult, mert ivaros, tüzelő szuka volt mellette, akit tüzeléskor elzártak előle és valamilyen oknál fogva agyvérzést kapott emiatt. Szóval azért csak óvatosan! Az ismerősöm is később akar kölyköket, ő a tüzeléskor mindig elküldi a fiút "nyaralni", hogy ne hajtsa a vágy, eddig nála bevált. Keress ismerőst, akinél meg lehet a kutya egy hétig.
nekem 2 lány van,direkt igy akartam.akitől hoztuk a kicsit,ő nem is szívesen adott volna fiút,mert:neki 2 fiu van,egy lány,és szétkaparták az ajtaját,mert ugye nem akart kicsiket.a fogamzásgátlóról én nem sok jót hallottam.ne ember évbe számolgass,ha egy embernek 24évesen aktuális a gyerekvállalás,attól a kutyának nem akkor lesz az.16hónapos kortól lehet pároztatni kutyát,akkor lesz ivarérett(és a második tüzelést is meg kell várni),és akkor ott van még,mi van,ha nagyobb lesz a fiu kutyád,és a lány nem tudja megszűlni a kicsiket,éds belepusztúl.jó ez a legrosszabb eset,de a szomszédunkban pont ez történt.más kistermetű fajtánál.most mi is be szeretnénk pároztatni a nagyobbik kutyusunkat,de én ugy féltem,h már előre izgulok.
először olyan 8hónaposan tüzelnek,aztán 6-8havonta,de ez kutyánként eltérő.én nem akarlak elrémiszteni,de ha komolyan veszed,ez nem kis feladat,sok rossz,és sok jó élmény is van.nagyon érteni kell hozzá.a lényeg,hogy én inkább fiú barátot javasolnék mellé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!