Örökbefogadott "új" kutyát mikor merted egyedül hagyni a meglévővel?
Nekem 2 kutyám van, az idősebb tenyésztőtől a másik menhelyről.
Leírom a személyes tapasztalatomat
Mikor a tenyésztőtől elhoztam a kan rotimat, tapasztalt kutyásként már jól előre megválasztottam a kutyaovit a kutyasulit és volt szerencsém hogy a közeli kutyás társaságok közül is válasszak.
Tehát Bingo 14 hetes korától kutyaoviba ment és rendszeresen találkoztunk a társasággal. Én hangsúlyt fektettem a szocializációra és a nevelésre. 6 éves volt amikor befogadtam Cézárt a 2 éves labor mixet. Mivel semmi gond nem volt már első nap magukra hagytam őket.
És azóta is 5 éve békességben élünk :)
A nagy nem volt még 2 éves, amikor jött mellé egy pici kutyus. Sajnos nekünk a nagy nem nagyon szereti a többi kutyát, pedig hordjuk kutyás társaságba, vittük oviba, suliba, napi szinten van kutyák között, de ma ott tartunk, hogy elviseli, ha van körülötte kutya, csak ne másszon be az aurájába :)
Na így érkezett hozzá a pici, ezért 2 napig annyira sem mertem őket egyedül hagyni, amíg wc-re mentem. Ketten felváltva figyeltük őket és ha a nagy csúnyán nézett, azonnal rászóltunk.
Éjszakára külön helyiségbe zártuk őket.
Harmadik nap már játszottak. Utána biztos, ami biztos még két napig nem dolgoztam, mert féltettem a 4 kilós picúrt, jobbnak láttam szemmel tartani őket, de nem volt semmi gond.
Azóta elválaszthatatlanok.
Egy barátom nemrég fogadott örökbe "új" kutyát. Náluk a nagy kutya jól kijön más kutyákkal. Ő csak letette a kicsit a nagy mellé. Amikor látta, hogy szimpatizálnak egymással, otthagyta őket és csak tisztes távolságról figyelte őket. Másnap már egyedül maradt a két kutya. Ők azonnal barátok lettek.
Nekem is egy vasarol kutyam van (most 1 ev 3 honap) es egy orokbefogadott 5-6 kozotti.
Meg sem probaltam, hogy kulon legyenek, hazahoztuk es onnantol kezdve ugyanugy kezeltuk mintha mindig is a "falkank" tagja lett volna. Ugyanazt koveteltuk(koveteljuk) mar akkor is mint most. Siman elfogadtak az uj helyzetet mindketten. Termeszetesen ennek azert elofeltetele volt, hogy mi egy honapon keresztul jartunk ki a kutyahoz a menhelyre ismerkedtunk vele, setaltattuk, hogy egy alap ismeretseg kialakuljon. A mar meglevo kutyankat is vittuk (bar nem tudtuk sokszor) vele is setalt egyutt.
Hala a jo egnek, imadjak egymast, de ehhez olyan falkatagot kellett befogadnunk aki illik is a "csaladba".
Nagyon domináns stafford mellé hoztunk kölyökkutyát.
3 napig voltunk velük otthon, utána dolgoznunk kellett, így egyedül voltak.
Nem bántotta, mivel 1. én vagyok a falkavezér és azt hozok be a családba akit én akarok, 2. az új kutya kölyök volt és ellenkező nemű, a kutyák meg (kivéve, ha viselkedési problémái vannak), nem bántják a kölyköket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!