Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet komoly következménye,...

Lehet komoly következménye, ha ma nem tudunk visszamenni a dokihoz?

Figyelt kérdés

A kutyum köhögött hétfőn nagyon, rögtön elvittem orvoshoz, kapott 3 injekciót, gyulladáscsökkentőt és antibiotikumot. Tegnapra vissza hívtak. Sokkal jobban van már, alig köhög, de azért visszamentünk. Megint kapott egy injekciót, érdekes módon ez 400 ft-tal többe került, mint hétfőn a 3 db. Azt mondta menjek vissza ma is, mert mégegyszer kéne kapjon injekciót (erről a hétfői dokinál szó sem volt). Sajnos ma már nem tudok mégegyszer elkéretőzni a munkából, és dillemázom, hogy lehet-e ebből komoly baj. Eleve nem értem az egészet, mert volt már ilyen, hogy köhögött, és antibiotikum kellett neki, de akkor simán fel tudták írni a gyógyszert, mostmeg többszöri kérdés ellenére is azt mondták, hogy menjünk vissza injekcióra. Kérdeztem, hogy mi a diagnózis, azt mondta, hogy nem tudja egyértelműen megállapítani, szerinte nem kennelköhögés, de hogy ezek általában keresztfertőzések, és úgyis tök mindegy, mert a széles spektrumú antibiotikum mindegyikre jó. Olyan gyanúsan lehúzásnak éreztem ezt az egészet már azelőtt is, hogy kiderült, hogy nem tudok ma elkéretőzni, úgyhogy nem magamat mentegetem, csak közben mégis aggódom. Lehet abból baj, ha nem megyünk vissza? Tudom, nem vagytok orvosok, csak tapasztalatok érdekelnének, hátha valakinek van.

Amúgy szed köptetőt illetve B-vitamint a nyálkahártya gyors regenerálódása érdekében, és C-vitamint is, illetve kamilla teát iszik csak mióta beteg.

2010. máj. 6. 15:15
 1/2 anonim ***** válasza:
Ahogy írtad nem vagyunk orvosok, így mi nem tudhatjuk mi van a kutyusoddal. Az orvos azt mondta vidd vissza, akkor valszeg oka volt. Ha nem tudsz elkéretőzni a munkahelyedről, akkor hívd fel a dokit és beszéld meg vele.
2010. máj. 6. 15:27
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

az a baj, hogy az antibiotikumot nem szabad félidőben abba hagyni. Mert egyrészről nem használ, és visszajön a betegség másrészről a szervezet legközelebb megismeri és nem reagál rá.

Egyébként elhiszem, hogy a doki hasra ütés szerűen mondja az árakat, csak nem tudsz mit csinálni.

Nem tudom meddig rendel a dokid, de mégis csak az lenne jó ha elkéredzkednél.

2010. máj. 6. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!