Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » B. A. R. F ti milyen húst...

B. A. R. F ti milyen húst vásároltok, mekkora tételben, mennyiért?

Figyelt kérdés
Még nincs kutyám, de márciusban költözöm falura és nyárra szeretnék kutyust. Azt olvastam, ez a legegészségesebb etetési módszer nekik, érdeklődnék, más hogyan oldja meg és milyen költségekkel jár? Pl egy 50kg os kutyára számolva.

2017. jan. 24. 11:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

Húsnagykerektől lehet vásárolni "véres húst" kb 350 ft/ kg-os áron. Kell hozzá egy bélyegző, vagy egy haver szállító aki meg tujda oldani a számlázást.

Nyugi, az olcsó kolbászba is ez kerül.

2017. jan. 24. 12:43
 2/14 anonim ***** válasza:
32%

Most elolvasgattam, hogy mi is az a BARF.

Sok mindenben egyetértek vele. Alapvetően ragadozó állatokról beszélünk ... el nem tudnám képzelni szerencsétlent, hogy heti hét napban azt a száraz vackot rágcsálja. (Nem is szeretik annyira).

Az, hogy a gyümölcsöt megeszi, nem tudom kinek volt újdonság. :) Eper, szőlő, cseresznye rendesen veszélyben van nálunk. :)

Viszont, az hogy belsőséget (szív, máj), vagy oldalast adjak neki, ahhoz nagyon-nagyon jónak kell lennie. :)

Meg lehet itt találni az egyensúlyt és nem is kell olyan tudományosan felfogni ezt.

Majd, ott faluhelyen érdeklődj körbe, hogy milyen lehetőségeid vannak. Nem hiszem, hogy ne tudnád ott feltalálni magad. :)

2017. jan. 24. 13:08
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

"száraz vacak" :DD Azért remélem azzal tisztában vagy, hogy a minőségi száraz táp tartalmazza az állat számára szükséges összes tápanyagot és vitamint.

Én az javaslom, hogy kérdezz meg egy állatorvost az a biztos :)

2017. jan. 24. 13:26
 4/14 anonim ***** válasza:
29%

Kapnak az enyémeim is. Nem is ezt mondtam.

De ilyenkor azért visszakérdeznék, hogy Te egész életedben tápon élsz?!

A kutya se másabb. Ugyan olyan élőlény mint mi. Nem baj az, ha van egy kis változatosság az étrendjében.

Sőt én még azt a merényletet is el szoktam követni ilyenkor, hogy főzök nekik és meleg kosztot kapnak. Egyszer próbáld ki és meglátod mit fog választani a kutya. :)

Itt olvasgatva a hozzászólókat azt a problémát látom, hogy mindenki fekete-fehérben látja a dolgokat, miközben ott van az a marha széles szürke sáv is. Ez a két fajta étrend van súlykolva és csak az lehet jó, miközben lehet ezt vegyíteni is. Sőt én vidéki vagyok. Nem szobában tápon tartom a kutyát. Sok finom falat le szokott neki esni alkalmanként.

Lehet, hogy az állat dokid azt mondja, hogy a tápnál nincs jobb (az enyém nem ilyen), de nálam pl. az udvarban gyümölcsök, zöldésgek formájában megtalálja azt ami kell neki és amikor szükségét érzi.

Most ugyan azt is mondhatod, hogy hát a táp milyen jó mert egész évben mindent biztosít. Igaz! De Te akkor miért nem eszel tápot? Nálunk, embereknél is kialakul némi vitamin hiány ilyenkor. Van valami bajunk?! Nincs!

És még egy kérdés, amire általában nem kapok értelmes választ: ha az a táp ilyen piszok jó, akkor miért mondja mindenki, hogy a bolti, tápos csirke (broiler) nem jó semmire és a háztáji körülmények között edződött sokkal jobb, finomabb. A finomabb rész természetesen kutyára nem értendő! :D

2017. jan. 24. 13:42
 5/14 anonim ***** válasza:
17%

Jah és még valami:

A "száraz tápot" ügyesen kiragadtad, de összességében nem ezt írtam először.

2017. jan. 24. 13:45
 6/14 A kérdező kommentje:

Testépítés a hobbim, 10 éve úgy élek, hogy nap mint nap grammra és forintra ki van számolva az étrendem, így nem okozhat meglepetés soha... azért tetszik a barf, mert ez esetben a kutyának is ki fogom tudni számolni és akár hónapokkal előre készülhetek anyagilag. Ezért érdekelne leginkább, a gyakorlati tapasztalat az árakról...

Most azt könnyű koszámolnom, hogy mennyi egy pl 50kgos kutya 2-4%a és hogy mennyi kaja legyen... csak az árak érdekelnének, illetve, ki hogyan keresi a húst amit vesz...

Sajnos én az évek alatt szűklátókörüvé válltam és nekem a csirkemell, lazac, marhabélszín, tarja, ezek jelentik a "húst"... de nyílván nem ezekkel kell etetni egy kutyát :)

2017. jan. 24. 13:49
 7/14 anonim ***** válasza:
54%
Ne aggódj az én kutyám egynap kétszer kap enni: táp+rízs+főtt csirkemáj, mert ez a kedvence. Csak azert írtam mert sokan tényleg nem tudják, hogy mire is valóak a száraz tápok. A tápos csirke pedig nem tudom hogyan jön ide, hoszen náluk az a cél hogy minnél gyorsabban minnél nagyobbra nőljenek, sok esetben a csonjaik nem bírják el a gyors súlynövekedést és elgörbülnek de az sem ritka nagyobb madaraknál, ha a felszíni mellizom olyan mértékben növekedik akkor az alatta lévő szó szerint elrohad. Még az elő állaton. De persze ettől függetlenül az épp húst fedolgozzák. Emiatt tartják jobbnak a házi baromfit. ( egyebként én is boltit fogyasztok)
2017. jan. 24. 14:04
 8/14 anonim ***** válasza:
39%

"És még egy kérdés, amire általában nem kapok értelmes választ"

Ez nem átlag válasz volt! :)

Bocsi, ha túl kardoskodónak tűntem, de annyira ráharaptál a száraz tápra, hogy azt feltételeztem, te is csak ilyennel tömöd.

2017. jan. 24. 14:09
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
4-es válaszoló te nagyon idióta, feltűnt hogy a kutya az kutya az ember meg ember? Egy kutya ízérzékelése, felfogása köszönőviszonyban nincs az emberrel, összehasonlíthatatlan. Nem vágyik az új ízekre, fogalma sincs róla. Úgy beszélsz róla mintha a kutya is kinyitná a hűtőt és összeállítana magának egy étrendet. Ostobaság összehasonlítani a kutyát az emberrel te jó ég...
2017. jan. 24. 14:57
 10/14 anonim ***** válasza:
39%
Miről beszélsz utolsó??? Mi az, hogy nincs ízérzékelése egy kutyának???? Tegyél elé egy marék tápot, és egy nyers marhalábszárat, megnézném mit választ először!!!
2017. jan. 24. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!