Kan kutyám ma megy ivartalanításra. Biztos, hogy nem lesz kevesebb az élete hormonok nélkül?
Meg is van :)
"Tévhit:
- Nem szabad a természet rendjébe avatkozni egy ilyen fajta „megcsonkítással”
Tény:
- A természet rendjébe már akkor beavatkoztunk, amikor kutyáink őseinek életterét megváltoztattuk. A társadalomnak felelősséget kell vállalnia a felesleges túlszaporulatért.
Tévhit:
- Az ivartalanítás kínzás.
Tény:
- A műtét, főleg a legújabb műtéti eljárások össze sem hasonlítható a szüléssel járó fájdalmakkal, stresszel, vagy azokkal a következményekkel, amelyek az ivartalanítás elmaradása miatt alakulhatnak ki (pl. a gennyes méhgyulladás, emlő daganat)."
Az én pitem 4 évesen lett ivartalanítva. A tüzelő szukáktól előtte sem őrült meg, úgyhogy ezt nem tudom, változott-e.
Viszont: előtte még az egereket is megfogta, mint egy macska, játszott is velük, azóta tojik rájuk. Nem látom lustábbnak, csak ebben. A jelöléseket ugyanúgy intézi: kb méterenként az egész kertben.
SZóval túl nagy változás nem történt.
Akkor született a fiunk. Most már nemcsak engem véd, őt is. Sokkal jobban.
SZóval "puhányabb" sem lett.
Nem látok nagy változást, idén lesz 8 éves.
Én erre semmi információt nem találtam. Személyesen sem tapasztaltam ilyet. Kan rotim van, ivartalan. Nagyon erős, a személyisége nem változott. Ugyan úgy elkapja és lerántja a kiképzőt, mint azelőtt. Én érzékenységet nem tapasztaltam. A kutyás ismerősi körömben sem.
Gondolom pasi vagy, kérdező....:) Állandóan hangoztatják az emberek, hogy a kutya nem ember, nem jöhet a lakásba, nem ehet a tányérból, stb... de amikor a golyszlikról van szó hirtelen fel van ruházva minden emberi érzelemmel és kb. jobban sajnálják azt a kutyát amelyik "nem élhet nemi életet" mint amelyiket valóban megcsonkítják, megkínozzák.
Vannak ellenérvek az ivartalanítással kapcsolatban is, de a "csonkítás" meg "így kevesebb élete lesz" biztosan nem az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!