Kan kutya ivartalanítás?
Az ivarérés előtt nem azt jelenti, hogy 3-4 hónaposan össze kell kaszabolni szegényt. Hanem azt, hogy nem sokkal előtte.
Amúgyis ilyen hidegben ne kínozd ezzel. Megfázik a sebe.
Azt se várd meg, hogy sok légy legyen, mert azok meg állandóan a sebet fogják lepni.
Tavaszra kb. pont korban lesz, ráérsz vele akkor is.
Egyébként miért hívtál emiatt állatorvost?! Nem értem! Ők nem is ezt tanulták, az internet népe meg általában mindent jobban tud. :)
Megoszlik az állatorvosok véleménye is ebben a témában. Hallgass az orvosodra, ha benne megbízol.
Én ezt tettem.
4-es vagyok.
Én is azt mondom, hogy ha bízol benne, akkor hallgas rá.
A lányos dologra meg annyit, hogy nem feltétlenül a jellemére gondolt. Bár elsőre nekem is ez jött át. Lehet, hogy a méretére, kiállására utalt ezzel.
Még a régi tanulmányaimból rémlik annyi, hogy ivaréréskor megváltozik az állat hormonháztartása, ami a növekedését szabályozta. Ha még az érés előtt végzik el a beavatkozást, akkor a csontok jobban megnyúlnal és ezért lesznek testesebb jószágok.
4. Nem hívtam hanem oltásra vittem,és kikértem az ő véleményét is erről. :)
100%-ig a korai mellett voltam,ő "bizonytalanított" el.
Szerintem mindenképp érdemes megvárni,amíg a kutya rendesen kifejlődik.Ha más viselkedésbeli gondok nincsenek vele, tehát nem agresszív, csak simán kanos, akkor szerintem várj még.
Persze ha már 7 hónaposan nevelés ellenére idegbajos lesz és nekimegy a többi kannak, akkor érdemes megfontolni a korai ivartalanítást. Szerintem.
A mi dokink a korai ivartalanítás mellett van. Én hallgattam rá és nem bántam meg.
Nem volt még 5 hónapos a kutyus, amikor megműtötték. Nagyon hamar felépült, minden rendben volt.
Teljesen kannak néz ki, mély hanggal. Nem lett lányos egyáltalán. Ugye nem tudjuk, hogy mekkora lenne, ha ivaros maradt volna, de a fajta sztenderdnél kicsit nagyobb (Tenyésztőtől származó kutya tözskönyvvel)
Van egy szukánk is, ő is 5 hónaposan lett ivartalanítva és ha együtt vannak, bárki meg tudja állapítani, hogy melyik milyen nemű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!