Mi lehet a kutyám baja?
A mínuszok miatt a lakásban tartjuk. Következő a probléma (ma jelentkezett, de már szilveszter óta bent van):
fekszik, felkel, sántikálva jár egy kicsit. Német juhász, valószínűleg elnyomja a lábát fekvés közben. Ez eddig oké, mert sétál egy kicsit és hamar kimegy belőle a zsibbadtság.
Ma azt csinálta hogy sántított és tehermentesítette a bal hátsó lábát. Sejtettem, hogy nagyon elzsibbadt. Kimentem vele játszani. Látszódott, hogy kezd visszatérni a vér(?) a lábába, mert egyre többször letette, és a végén már olyan volt mint régen.
Elmentem vele sétálni egy 30-40 percre. Séta alatt egy percre sem akarta mentesíteni a lábát!
Hazajöttünk, bejött a lakásba. Lefeküdt. 2 perc múlva felkelt hogy másik helyre sétáljon és sántított és szintén tehermentesítette a lábát. Úgy hogy előtte 30-40 percet sétált úgy ahogy szokott.
étvágya van. most vacsizott.
ja és nem sír. nem nyüszög. a lába nincs bedagadva stb.
Ortopéd dokinak megmutatni. Hiába jó a röntgen fiatalon, az évek alatt lehet lerakódás, porckopás is. De lehet akár a gerinc elváltozásának a jele is. Még egy van, ami ízületi fájdalmat okozhat, a Lyme kór, amikor fellobban.
Egy kis ellenőrzés:
Állítsd egyenes talajon a kutyát négy lábbal. A hátsó tappancsát fordítsd ki hátrafelé. Figyeld meg, milyen gyorsan teszi vissza eredeti helyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!