Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya illik hozzám?

Milyen kutya illik hozzám?

Figyelt kérdés

Belsőleg olyan kutyát szeretnék akivel lehet dolgozni. Engedelmes, agility, frizbi, őrző-védő, terelés bármelyik sport amit szeret, csak legyen jó munkakészségű kutya. Versenyszinten. A másik fontos dolog hogy nem szeretném hogy kedves legyen, olyan kutyát szeretnék aki csak engem fogad el, nem szereti az idegeneket sőt az ismerősöket se és nem tétovázik engem megvédeni.

Félreértés ne essék, nem lusta vagyok utána nézni. Van kutyám és azt is tudom milyet szeretnék majd később, arra lennék kiváncsi, hogy a külvilág szerint illenek-e hozzám ezek a fajták vagy hogy valaki tud-e esetleg olyan fajtát akit én nem vettem észre. Mert hát azért az emberi tapasztalatok másak mint egy könyvben a kutya leírása ami alapján döntünk.

Külsőleg csak annyi a fontos hogy ne legyen semmiféle természetellenes, extra tulajdonsága (óriás, törpe, rövid orr stb...) Kint is legyen el jól meg bent is, szeresse a háziállatokat. És fajtatisztát szeretnék.

2010. máj. 5. 12:53
1 2 3
 11/24 Akiteki ***** válasza:

Gondolom nem egyszerre szeretnél agilityzni, Őv-zni és terelni. Mert olyan kutya nincs.:))

Ha elfelejtjük a terelést és nézem a többi tulajdonságot, el tudok képzelni egy amerikai bulldogot.

2010. máj. 5. 15:14
 12/24 A kérdező kommentje:

"bármelyik sport amit szeret, csak legyen jó munkakészségű" gondolom ebből látszik hogy nem mind egyszerre.

Amúgy nálam ez a fajta már az extrémbe tartozik. Jobb ha természetes hosszú orra van. Szóval a külseje annyira nem tetszik. :S

2010. máj. 5. 15:18
 13/24 Akiteki ***** válasza:

Jogos, ezt elfelejtettem. Tényleg tompa orr. Bár messze nem annyira, mint egy angolnak.

Akkor megint csak a terelést bírom kihagyni, mert az olyan speciális, hogy adott milyen fajták alkalmasak rá, gondolom ezt nem kell részletezni. Viszont azok szerintem mindenkivel barátságosak.

Agility, őv, házőrzés, egygazdás.... magyar agár.

Az meg extrém, mert nagy?

2010. máj. 5. 15:25
 14/24 A kérdező kommentje:
Már nem azért de mondom hogy egyet ezek közül nem azt hogy mindet csináljuk! Te hány versenyző agárt (nem futó) láttál? És igaz hogy az agár visszafogott de nem védő típus. Amúgy az orosz agár az egyik kedvenc fajtám de nem lesz ilyen kutyám.
2010. máj. 5. 15:29
 15/24 A kérdező kommentje:
Amúgy nem minden terelő kutya barátságos. Pl a mudi sem aki nekem van és tökéletesen megfelel a leírásnak mivel pont ő alakította ki az ízlésem. A másik kedvenc a dobermann, olyanok lesz egyszer, csoda hogy senki nem írta. :D
2010. máj. 5. 15:30
 16/24 A kérdező kommentje:
Persze lehet mondani hogy a mudi kicsi de nem is azt várom hogy sikeresen védjen meg, meg nem is fegyvernek akarom, csak tudjam hogy a szándék meg van. És persze nem mindegyik mudi ilyen de a képesség bennük van.
2010. máj. 5. 15:33
 17/24 Akiteki ***** válasza:

Láttam versenyző agarakat, ismerek rendőrkutyát is.

Na most már áruld el, milyen kutyád van és mit csináltok!!! :))

2010. máj. 5. 15:35
 18/24 A kérdező kommentje:
Mudim van és a másik nagy szerelem a dobermann. Terelni szoktunk meg engedelmesezni, a másikkal frizbizni is, dogdancing ilyesmi. Az hogy ne szeressen mást az csak úgy kell nem akarok őrző-védőzni vele vagy ilyesmit. És nem nagyon akadályozza az életünket hogy nem emberimádók.
2010. máj. 5. 15:41
 19/24 anonim ***** válasza:

Ó, az ne érdekeljen, hogy azt mondják, nem illik hozzád a kutya. Én 47kg vagyok, kaukázusim van (60kg). Az emberek hüledeznek, én meg rötyögök magamban.

A lényeg, hogy te boldog legyél, és működjön a közöttetek lévő harmónia, összhang, szeretet, ragaszkodás. De szerintem ezt neked nem kell ragoznom :).

2010. máj. 5. 16:35
 20/24 Akiteki ***** válasza:
Dogdancinges dobi? Szuper! Nincs videód? Megnézném.
2010. máj. 5. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!