Ez halálos kullancs lehet?
Vidd el állatorvoshoz azonnal!
2008. okt. 8. 18:57
Lehet lyme kóros is, de lehet Babesia-s is. Azonnal vidd el az állatorvoshoz, mert ha nem mindenképpen rossz vége lesz! :(
2008. okt. 8. 18:59
Már rossz vége van. Babesiás a kutyád. Ez a két nap rettentően hosszú idő, de rögtön vidd el állatorvoshoz, adnak ellenszérumot, ami segíthet, de... az egyik kutyám sajnos így halt meg. :(
2008. okt. 8. 19:02
4/28 anonim válasza:
Mindenképpen vidd el állatorvoshoz! Figyeld, hogy nem -e sárgult be a szeme, mert akkor baj van:S
2008. okt. 8. 19:08
5/28 A kérdező kommentje:
Nemlehet hogy csak egy kicsit legyengült mert leszívta a kulancs és pár nap alatt elmúlik?Vagy tényleg fertőzött volt a kullancs?
Ne várj vele,vidd el orvoshoz!!A mi kutyánk is majdnem belehalt a kullancs csípésbe,de mivel erős a szervezete,túl élte.Ugyan ezek a tünetek voltak.Szóval mindenképpen doki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008. okt. 8. 19:17
Megfertőzte. Vidd el gyorsan, ne játssz az életével!
2008. okt. 8. 19:21
A kullancs nem azért veszélyes, mert olyan tekintélyes mennyiségű vért szív ki, hanem mert mindenféle -akár halálos- betegségeket is hordozhat. A kullancsot csak és kizárólag kullancscsipesszel szabad kiszedni. Embereknél mindenképp el kell tenni a kiszedett kullancsot és be kell küldeni vizsgálatra - ha szereted az életed, biztos vagyok hogy az állatokkal is így kell eljárni - ha szereted az életüket.
2008. okt. 8. 19:27
Szereted a kutyádat?
Igen?
AKKOR MENJ MÁR ÁLLATORVOSHOZ.
Az ilyen dolgokért szoktam kiakadni, amikor a kedves gazdi csak halogatja, és halogatja majd napokkal később temetheti a kutyáját. EZ NEM JÁTÉK! Ez a babesia tünete, márpedig, ha nem kap időben ellenszérumot BÚCSÚT VEHETSZ A KUTYÁDTÓL! Remélem már az állatorvosnál vagytok! Az én kutyám két szurit kapott, mégis elvitte a babesia. Amikor kullancsot találok a kutyáimban rohanok állatorvoshoz, ad egy kis adag ellenszérumot. És sajnos a csöpögtető ellenére volt már bennük egy-két kullancs. Nem olyan drága, havonta kell a kutya nyakába csepegtetni egy kis tubussal, állatpatikában lehet kapni. Felszívódik és meggátolja a kullancs-baleseteket. Szerintem szerezz be ilyet, mert egyre több a fertőzött kullancs és aki szereti a kutyáját, ennyit a védelme érdekében szívesen áldoz rá... vagy tévedek?
2008. okt. 8. 20:32
10/28 A kérdező kommentje:
Sajnos már szárvavan az állatorvos,de mennyibe kerül az ellenszérum?
Kapcsolódó kérdések: