Fonalféreg ellenszer?
14hetes kutyám székletébe fonalférget vettem észre,valaki tud esetleg olyan szert ami kiöli? vagy már nem lehet?
Köszönöm.
A féreghajtó tabletták a felnőtt férgeket ölik meg, amelyek távoznak a széklettel. Ha van felnőtt féreg, abból következik, peték is vannak még a kutyákban. 2 hét kell hozzá, hogy azok is kikeljenek és akkor ismét működik a féreghajtó tabletta. Mindezt addig kell csinálni, míg nem jön többé féreg a kutyából. Ez azt jelenti, az utolsó féreg is megpusztult és nem volt ideje petét rakni.
Innentől még a felnőtt kutyákat is 3 havonta ajánlatos féreghajtó tablettával kezelni. Ha nincs benne féreg, ártani nem árt a tabletta. ha van benne féreg, akkor életbe lép az első tennivaló.
Pedig sajnos szegény csóri kutya, ha húzod az időt és nem viszed egyből állatorvoshoz, ha valami baja van.
Majd a gyerekeded is váratod napokig pl. 40fokos lázzal és otthon nyomod bele a mézes teát és várod a csodát?
Felelősek vagyunk értük, nem ők kérték, hogy velünk legyenek, így ha valami bajuk van ALAPVETŐ, hogy a létező LEGHAMARABB orvoshoz vigyük őket és nem napokig otthon próbálkozni, mert az akár az életükbe is kerülhet. Ennyi és pont.
Amúgy meg nem értem, hogy mi nem hasznos azon a válaszokon, hogy vidd orvoshoz minél hamarabb és ne te akard kitalálni, hogy mennyi/milyen féreghajtót kap és mikor meg hogy.......
Már ne haragudj, beszarhatsz nyugodtan, de olyan nincs, hogy a munka felülír egy egészségügyi kérdést.
Nem kell velem egyet érteni, de nekem ez a véleményem, és két kutyám van, nem csak fotókon láttam őket...
Egy kiskutyánál pedig veszélyes a férgesség, amire nincs 'házipraktika', csak a féreghajtó, amit doki ad a kutya méretei alapján. Pl fokhagyma amit olvasni lehet a neten nettó marhaság...
Eleve alap - szerintem -, hogy ha elhozok valahonnan (menhely, tenyésztő, tök mindegy) egy kutyát még aznap, de legalább másnap a dokinál kezdek, hogy minden rendben van e, nézze át az oltási könyvet, írja át a csippet (vagy tegyen bele). Ezek alap dolgok, melyek részei a felelős állattartásnak.
Nem felülírja, de nem tudok eljönni a munkahelyről.
A kutyának megvannak az oltásai,Frontline combot mindent kapot mikor elhoztam mivel "folyamatosan féreghajtózva" szöveggel vettem nem féreghajtóztuk. Most észrevettem és megoldást szerettem volna.. Tegnap adtam neki drontal pluszt. Szoval belátom a bűnöm is,de az okítás helyett megoldást szerettem volna mert az segíthet rajta, nem más..
Értelek, hidd már el, de a megoldás az állatorvos.
Nincs más megoldás, hidd el. Nem a bántás volt a szándékunk, az enyém legalábbis biztos nem, de nincs más megoldás, ha a kutyának valami baja van. Nem szabad a házi praktikákkal kísérletezni, mert csak baj lehet belőle.
Milyen kutyu egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!